Λαχταρήσατε κάτι γλυκό; Τρεις υγιεινές εναλλακτικές
Είστε από τους ανθρώπους που δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς γλυκό, αλλά παράλληλα δε θέλετε να ξεφύγετε από την ημερήσια πρόληψη θερμίδων και την υγιεινή διατροφή; Σας έχουμε εύκολες συνταγές με θρεπτικά συστατικά και φρούτα, για γλυκιές δημιουργίες που σίγουρα θα γίνουν τα αγαπημένα σνακ όλης της οικογένειας.
Τοστ Μπανάνας: Ετοιμάστε ένα γλυκό τοστ ψήνοντας δύο ψωμί, κατά προτίμηση ολικής άλεσης ή πολύσπορο, τις οποίες θα έχετε γεμίσει με κομματάκια μπανάνας και μαύρης σοκολάτας. Η λιωμένη σοκολάτα θα δημιουργήσει ένα γευστικό μείγμα με τη μπανάνα που όχι μόνο θα καλύψει την όρεξή σας για κάτι γλυκό αλλά θα σας δώσει και πολλή ενέργεια.
Κανέλα… πάει με όλα: Καβουρδίστε μερικά κομμάτια κόκκινου μήλου μαζί μερικούς ωμούς ξηρούς καρπούς μέσα σε ένα μείγμα από δύο κουταλιές κονιάκ και λίγη μαύρη ζάχαρη για μερικά λεπτά μέχρι να ελαφροκοκκινίσουν. Κατεβάστε από τη φωτιά και προσθέστε λίγη βρώμη. Ανακατέψτε και περιχύστε τα με γιαούρτι χαμηλό σε λιπαρά. Για περισσότερο άρωμα και γεύση προσθέστε κανέλα η οποία θα σας δημιουργήσει επίσης ένα αίσθημα κορεσμού. Ένα πανεύκολο κραμπλ για όλες τις ώρες.
Σπιτική μαρμελάδα στο λεπτό: Για όσους αγαπάνε τις γλυκιές απολαύσεις οι φρέσκιες μαρμελάδες από εποχιακά φρούτα μπορεί να αποδειχτούν το γευστικότερο αντίδοτο. Ένας πολύ εύκολος τρόπος να ετοιμάσετε τη δικής σας σπιτική μαρμέλαδας είναι: Χτυπήστε στο μούλτι φρέσκα κομμένα φρούτα (μήλα, βατόμουρα, σύκα, δαμάσκηνα), ζεστάνετε στο τηγάνι λίγο νερό και λίγη μαύρη ζάχαρη και αναμείξτε με τον πολτό φρούτων. Ανακατέψτε μέχρι να πήξει το μείγμα. Προτιμήστε φρούτα χωρίς πολλά υγρά για πιο γρήγορη προετοιμασία. Προσθέστε γαρίφαλο και βανίλια για επιπλέον άρωμα. Απλώστε τη μαρμελάδα σε μπισκότα ολικής άλεσης (τύπου digestive) χωρίς ζάχαρη και θα έχετε έτοιμο γλυκό σνακ “to go” για όλη την οικογένεια.
Nέα έρευνα αποκαλύπτει από πού ξεκίνησε η εξάπλωση του ΗIV
Νέα θεραπεία "φρενάρει" τον καρκίνο του πνεύμονα
Εγκρίθηκε νέα θεραπεία για τη χρόνια λεμφοκυτταρική λευχαιμία και το οζώδες λέμφωμα
Διαβάστε περισσότερα