Υπ. Υγείας: Προσλαμβάνονται 600 αγροτικοί γιατροί

Υπ. Υγείας: Προσλαμβάνονται 600 αγροτικοί γιατροί

Εκδόθηκε η προκήρυξη για την πρόσληψη περίπου 600 αγροτικών ιατρών σε Γενικά Νοσοκομεία -Κέντρα Υγείας,Κέντρα Υγείας,Πολυδύναμα Περιφερειακά Ιατρεία,Περιφερειακά Ιατρεία, Ειδικά Περιφερειακά Ιατρεία και Πλοία».

Όπως αναφέρεται στην προκήρυξη οι ενδιαφερόμενοι έχουν προθεσμία υποβολής των σχετικών αιτήσεων από αύριο 1η έως 15 Μαρτίου.

Για τις θέσεις αυτές μπορούν να κάνουν αίτηση γιατροί με ειδικότητα Γενικής Ιατρικής, γιατροί που υποχρεούνται να κάνουν υπηρεσία υπαίθρου και αγροτικοί γιατροί επί θητεία, με αυτή τη σειρά προτεραιότητας στην επιλογή.

Γιατροί υπηρεσίας υπαίθρου που υπηρετούν με παράταση, έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην εν λόγω προκήρυξη οι επί θητεία μπορούν να υποβάλουν αίτηση μόνο αν η προηγούμενη σύμβασή τους λήγει μέχρι την λήξη της σχετικής προθεσμίας.

Διευκρινίζεται ακόμη ότι στα πλοία δεν αναμένεται να διοριστούν γενικοί γιατροί. Για κάθε μια από τις παραπάνω κατηγορίες γιατρών απαιτούνται διαφορετικά δικαιολογητικά τα οποία θα πρέπει να συνοδεύουν την αίτηση.

Οι αιτήσεις θα κατατίθενται στο Πρωτόκολλο του Υπουργείου Υγείας ή θα αποστέλλονται ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή στη Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού του υπουργείου.

Όπως συνηθίζεται, όπου υπάρχει δυνατότητα, παρέχονται καταλύματα στους αγροτικούς γιατρούς, ενώ ορισμένοι δήμοι ή περιφέρειες καλύπτουν και τα έξοδα διατροφής.