140 ράντζα στο νοσοκομείο «Αττικόν»

140 ράντζα στο νοσοκομείο «Αττικόν»

Τριτοκοσμικές συνθήκες στο νοσοκομείο «Αττικόν», όπου μετά την εφημερία στο μεγάλο νοσοκομείο της Δυτικής Αττικής βρίσκονται στους διαδρόμους 140 ράντζα!

Τα στοιχεία και οι φωτογραφίες που δημοσιοποίησε το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου «Αττικόν» είναι συγκλονιστικά. Στην τελευταία εφημερία έγιναν 230 εισαγωγές, εκ των οποίων οι 140 αφορούσαν όχι σε κλίνες αλλά σε ράντζα!

Σύμφωνα με το Σωματείο Εργαζομένων, το νοσοκομείο έχει συνεχώς υπερπληρότητα έως  και 130%.  Η μεγάλη ροή ασθενών προς το «Αττικόν» αποτυπώνει μεν την ψήφο εμπιστοσύνης που δίνουν στις πανεπιστημιακές κλινικές αλλά και τις κλινικές του ΕΣΥ, την ίδια ώρα, όμως επιβαρύνει δραματικά τη λειτουργία του νοσηλευτικού ιδρύματος με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για τους ασθενείς και τους εργαζόμενους. Το σύνηθες είναι, σύμφωνα με το Σωματείο Εργαζομένων, σε κάθε εφημερία οι νοσηλευτικές πτέρυγες των 35 και των 40 κλινών να δέχονται τουλάχιστον 60 ασθενείς.

Σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι και οι γιατροί του «Αττικόν» καταγγέλλουν  «για άλλη μια φορά την αθλιότητα που ζουν οι ασθενείς και οι υγειονομικοί του νοσοκομείου, την επικίνδυνη και εξευτελιστική νοσηλεία των ασθενών μας σε ράντζα και φορεία στους διαδρόμους» και δηλώνουν αποφασισμένοι «να παλέψουμε για να γίνει το ΑΤΤΙΚΟ ένα σύγχρονο δημόσιο και δωρεάν νοσοκομείο, μιας πραγματικής ιατρονοσηλευτικής φροντίδας, είτε το θέλει η διοίκηση και οι υπηρεσίες του υπουργείου υγείας είτε όχι. Δεν θα ανεχτούμε άλλο αυτό το χάλι».

Υπογραμμίζουν πως για το πρόβλημα με τα ράντζα στο ΑΤΤΙΚΟ δεν ευθύνονται οι γιατροί και το προσωπικό: «Το πρόβλημα είναι συνέπεια της πολιτικής της υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης, που ακολουθεί και αυτή η κυβέρνηση και η προηγούμενη».

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων ζητούν την άμεση επαναλειτουργία του όμορου νοσοκομείου Λοιμωδών πλήρως στελεχωμένου εκτιμώντας ότι έτσι θα μετακυλιστεί μέρος του βάρους των ασθενών από το «Αττικόν» αλλά και  πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για πλήρη λειτουργία όλων των υποδομών του νοσοκομείου (χειρουργεία, εργαστήρια, ΜΕΘ, κλειστές νοσηλευτικές πτέρυγες, ΤΕΠ).

Συντάκτης: Δήμητρα Χατζηπαναγιώτου