Αβέβαιο το μέλλον για τους επικουρικούς γιατρούς!

Αβέβαιο το μέλλον για τους επικουρικούς γιατρούς!

Απλήρωτοι είναι οι επικουρικοί γιατροί των νοσοκομείων που πληρώνονται μέσω των προγραμμάτων ΕΣΠΑ.

Σύμφωνα με την ΟΕΝΓΕ, «παρά τις αρχικές διαβεβαιώσεις ότι θα εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη μισθοδοσία τους, το κονδύλι για το β΄ εξάμηνο του 2017 συνολικού ύψους 10,8 εκατομμυρίων ευρώ εγκρίθηκε πριν από λίγες ημέρες –με καθυστέρηση 3 μηνών- από τα αρμόδια υπουργεία Ανάπτυξης και Υγείας» καταγγέλλει η ΟΕΝΓΕ.

Εκτιμά, μάλιστα, ότι το Νοέμβριο το θέμα θα ανακύψει εκ νέου, αφού από τα χρήματα που προορίζονται για τη πληρωμή της μισθοδοσίας των γιατρών αυτών στα νοσοκομεία θα φτάσει λιγότερο από το μισό.

«Αυτά είναι τα αποτελέσματα της διαχρονικής αντιλαϊκής πολιτικής, που εφαρμόζει και η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στα βήματα των προκατόχων της.

Της πολιτικής της υποχρηματοδότησης, της ενίσχυσης της λειτουργίας των δημόσιων μονάδων υγείας ως αυτοτελείς επιχειρηματικές μονάδες, που θα καλύπτουν ολοένα μεγαλύτερο μέρος του κόστους λειτουργίας τους από την πώληση υπηρεσιών υγείας στους ασθενείς και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Λιγοστές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού που δεν καλύπτουν ούτε τις συνταξιοδοτήσεις, τη στιγμή που οι κενές οργανικές θέσεις των υπαρχόντων οργανισμών μόνο σε ειδικευμένους γιατρούς, που και αυτές δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες, ξεπερνούν πλέον κατά πολύ τις 6.000. Επέκταση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων προσωρινής δουλειάς, εργασιακής ομηρίας, ανισοτιμίας, αναξιοπρέπειας και ανακύκλωσης της ανεργίας» επισημαίνει  η ΟΕΝΓΕ.