Συνέδριο για φοιτητές φαρμακευτικής με τη στήριξη του ΦΣΘ!

Συνέδριο για φοιτητές φαρμακευτικής με τη στήριξη του ΦΣΘ!

Καινοτόμα θέματα, διαδραστικά workshops και ενδιαφέρουσες επιστημονικές ομιλίες περιελάμβανε το 2ο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο Φοιτητών Φαρμακευτικής που διοργάνωσε στις 2 και 3 Δεκεμβρίου στην Θεσσαλονίκη η Εθελοντική Ομάδα Φοιτητών Φαρμακευτικής ΑΠΘ (Aristotle Team of Pharmacy ή ATP).

Οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να πάρουν την επιστήμη στα…χέρια τους και να ασχοληθούν με θέματα όπως η Φαρμακευτική Χημεία, οι αλληλεπιδράσεις φαρμάκων και η Φαρμακογονιδιωματική, ενώ καταξιωμένοι επαγγελματίες του χώρου και καθηγητές, μέσα από τις ομιλίες τους, έδωσαν την ευκαιρία στους μελλοντικούς επιστήμονες να γνωρίσουν ακόμα μερικές πτυχές της Φαρμακευτικής.

Επιστημονικά υπεύθυνος του συνεδρίου, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα των τριών Τμημάτων Φαρμακευτικής της χώρας μας, ΑΠΘ, ΕΚΠΑ και Πάτρας, ήταν ο καθηγητής του τομέα Φαρμακογνωσίας/Φαρμακολογίας του Τμήματος Φαρμακευτικής ΑΠΘ, Χρήστος Παναγιωτίδης. Χορηγός του συνεδρίου ήταν ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης.

Στην ομιλία του ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) Κυριάκος Θεοδοσιάδης επισήμανε στους φοιτητές ότι τα χρόνια που έρχονται είναι ιδιαιτέρως απαιτητικά και για το λόγο αυτό επιβάλλεται ναι είναι και οι ίδιοι ιδιαιτέρως απαιτητικοί στην απόκτηση γνώσεων ώστε να τις αξιοποιήσουν στο ανταγωνιστικό νέο περιβάλλον

.Επίσης, τους συμβούλευσε να μην υιοθετούν τη θεωρία του ελάσσονος κόπου, αλλά να πράττουν το καλύτερο δυνατό διότι οι απαιτήσεις των καιρών δεν κάνουν εκπτώσεις. Επιπλέον τόνισε ότι η επιστήμη που διάλεξαν είναι ανθρωπιστική και εμπορική ταυτόχρονα, ενώ τους παρότρυνε να συνεχίσουν να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες όπως η διοργάνωση του συγκεκριμένου συνεδρίου, που συμβάλλει στον εμπλουτισμό των γνώσεων τους και να συνεργάζονται με αξιόλογους καθηγητές.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο γραμματέας του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΦΣΘ) Αργύριος Αργυρόπουλος ο οποίος τόνισε ότι «θέλουμε να εμβαθύνουμε τη συνεργασία μας με τους φοιτητές Φαρμακευτικής του ΑΠΘ. Η αρχή ήδη έγινε στο 17ο φαρμακευτικό συνέδριο-έκθεση PHARMA point που διοργάνωσε ο Σύλλογός μας τον περασμένο Οκτώβριο. Εκεί η Εθελοντική Ομάδα Φοιτητών Φαρμακευτικής ΑΠΘ είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει τα τρία χρόνια δράσης της στο χώρο του Πανεπιστημίου, αλλά και στην ευρύτερη κοινωνία της Θεσσαλονίκης».

Ο πρόεδρος της ομάδας Ιωάννης Ανδρεάδης δήλωσε ότι η συμμετοχή των συνέδρων ήταν πολύ μεγάλη, ενώ όλες οι παρουσιάσεις των εργασιών των φοιτητών κέντρισαν το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων.