Η ΑΧΑ στο πλευρό της επιστήμης για την αύξηση του μέσου όρου ζωής

Η ΑΧΑ στο πλευρό της επιστήμης για την αύξηση του μέσου όρου ζωής

H ΑΧΑ, ανταποκρινόμενη στις προκλήσεις που προκύπτουν από το παγκόσμιο φαινόμενο της αύξησης του προσδόκιμου ζωής και με στόχο πάντα την πρόληψη, συμμετέχει ενεργά στην εξεύρεση λύσεων για τις νέες ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί.

Στο πλαίσιο αυτό, το Ταμείο Ερευνών της ΑΧΑ, η παγκόσμια πρωτοβουλία για την υποστήριξη ακαδημαϊκής έρευνας, στηρίζει 49 προγράμματα για σχετικά ζητήματα επενδύοντας συνολικά 21 εκατομμύρια ευρώ.

Επιπλέον το Ταμείο Ερευνών συμβάλλει στη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων της επιστημονικής έρευνας, σε συνεργασία με το διεθνούς κύρους επιστημονικό περιοδικό «Scientific American» και την αντίστοιχη γαλλική έκδοσή του «Pour la Science». Με τον τρόπο αυτό προωθεί το έργο των επιστημονικών προγραμμάτων που υποστηρίζονται και ήδη πέντε εικονογραφημένα άρθρα με απλές πληροφορίες για σύνθετα επιστημονικά ζητήματα έχουν δημοσιευτεί στα δύο περιοδικά.

Τα πέντε άρθρα περιγράφουν τα έργα των παρακάτω διακεκριμένων επιστημόνων:

          Abdul Barakat, Καθηγητή στο Ecole Polytechnique του Palaiseau και κατόχου της έδρας Καρδιαγγειακής Μηχανικής ΑΧΑ, που έχει αναπτύξει έξυπνα «μπαλονάκια» (stents) τα οποία παρακολουθούν την αποκατάσταση των αρτηριών. (http://bit.ly/29WoNmn)

          Miia Kivipelto, Καθηγήτριας στο Τμήμα Νευροβιολογίας, Επιστημών Φροντίδας και Κοινωνίας του Karolinska Institutet στη Σουηδία, με έρευνα στην επιβράδυνση της νοητικής ανικανότητας των ηλικιωμένων ατόμων μειώνοντας τον κίνδυνο άνοιας. (http://bit.ly/2amJw13)

          Carol Jagger, Καθηγήτριας Επιδημιολογίας του Γήρατος στο Newcastle University της Μ.Βρετανίας η οποία μελετά τους παράγοντες που μπορούν να συμβάλουν στην αύξηση του μέσου όρου ζωής των ανθρώπων με καλύτερες συνθήκες υγείας. (http://bit.ly/2ar6YwQ)

          Pierre Vanderhaeghen, Καθηγητή στο Université Libre de Bruxelles του Βελγίου και κατόχου της έδρας Νευροεπιστήμης και Μακροζωίας AXA, του οποίου η έρευνα περιλαμβάνει τη χρήση βλαστοκυττάρων για τη θεραπεία νευροεκφυλιστικών ασθενειών. (http://bit.ly/2a69AfL)

          Manami Inoue, επικεφαλής του τμήματος Υγείας και Ανθρώπινης Ασφάλειας AXA στο Tokyo University της Ιαπωνίας, που συμβάλλει στην αποκρυπτογράφηση των μυστικών μακροζωίας των Ιαπώνων. (http://bit.ly/2a7TztM).