Αυτές είναι οι τροφές που ενυδατώνουν!

Αυτές είναι οι τροφές που ενυδατώνουν!

Το καλοκαίρι, η ανάγκη του οργανισμού για ενυδάτωση, είναι σαφώς μεγαλύτερη απ’ ό,τι το χειμώνα.

Το λένε και οι ειδικοί που προτείνουν την κατανάλωση τουλάχιστον 8 ποτηριών νερού την ημέρα, ακόμη και αν οι ίδιοι δεν καταφέρνουν να πίνουν τόσο. Το σημαντικότερο είναι ότι και σε αυτή την περίπτωση, υπάρχει εναλλακτική και η ενυδάτωση του οργανισμού, επιτυγχάνεται όχι μόνο με το νερό, αλλά και από πολλές τροφές. αι κυρίως από φρούτα και λαχανικά.

Αγγούρια

Το αγγούρι, είναι δικαιωματικά πρώτο στη λίστα, αφού έχει την υψηλότερη περιεκτικότητα σε νερό από όλες τις τροφές.

Σέλερι

Το σέλερι έχει υψηλή περιεκτικότητα σε νερό και πολύ λίγες θερμίδες (6 θερμίδες ο κάθε βλαστός), ενώ οι φυτικές ίνες μαζί με το νερό, μας χορταίνουν, μειώνοντας ταυτόχρονα και την όρεξη.

Ντομάτες

Οι ντομάτες, είναι ήδη στην καθημερινή διατροφή μας, οπότε δε χρειάζονται ιδιαίτερη διαφήμιση. Είτε στις σαλάτες, είτε στις σάλτσες, είτε είναι ντοματάκια, είτε πομοντόρο, είναι εξαιρετικά ενυδατικές και το καλύτερο συνοδευτικό για τις καλοκαιρινές οινοποσίες, μαζί με λίγη μοτσαρέλα και μερικά φυλλαράκια βασιλικό.

Πράσινες πιπεριές

Οι πιπεριές όλων των χρωμάτων έχουν πολύ νερό στη σύστασή τους, αλλά οι πράσινες έχουν το περισσότερο, ενώ διατηρούν τις ίδιες θρεπτικές αξίες και αντιοξειδωτικά με τις πιο γλυκές και περισσότερο χρωματιστές ποικιλίες.

Καρπούζι

Μπορεί να μην είναι στην πρώτη θέση της λίστας, αλλά είναι δημοφιλέστερο από όλα τα προηγούμενα. Το καρπούζι, όχι μόνο περιέχει πολύ νερό, αλλά και μπόλικο λυκοπένιο, αντιοξειδωτικό που καταπολεμά τον καρκίνο και εντοπίζεται στα κόκκινα φρούτα και λαχανικά. Τ

Πεπόνι Cantaloupe

Το πεπόνι της κατηγορίας cantaloupe, έχει περισσότερο νερό από το κοινό πεπόνι και για την ακρίβεια το ένα τέταρτο από αυτό περιέχει μόνο 50 θερμίδες και το 100% της προτεινόμενης ημερήσιας πρόσληψης των βιταμινών Α και C.