Αυτό είναι το “μενού” που ενεργοποιεί τον μεταβολισμό

Αυτό είναι το “μενού” που ενεργοποιεί τον μεταβολισμό

Μπορεί ο μεταβολισμός να εξαρτάται εν μέρει από το DNA του καθενός αλλά είναι δυνατόν να τον ενεργοποιείστε με φυσικό μέσω της κατάλληλης διατροφής.

Δείτε με ποιες τροφές θα τον αυξήσετε ώστε να χάσετε πιο εύκολα τα περιττά κιλά που ενδεχομένως έχετε:

Καυτερή πιπεριά

Μάλιστα, έρευνες δείχνουν ότι η κατανάλωση καυτερής πιπεριάς, καθώς και των παραγώγων της, όπως είναι η σος ταμπάσκο, μπορούν να οδηγήσουν σε αύξηση του μεταβολισμού ακόμα και 2 ώρες μετά το γεύμα.

Πράσινο τσάι

Χάρη στις κατεχίνες που περιέχει αυξάνει τον ρυθμό καύσης του λίπους.

Δημητριακά ολικής άλεσης

Τα δημητριακά ολικής άλεσης βοηθούν το σώμα σας να κάψει περισσότερο λίπος επειδή απαιτούν επιπλέον προσπάθεια για να αφομοιωθούν από τα επεξεργασμένα δημητριακά, όπως το άσπρο ψωμί και τα λευκά ζυμαρικά. Επίσης, οι τροφές με δημητριακά ολικής άλεσης, όπως το καστανό ρύζι και το πλιγούρι βρώμης, είναι πλούσια σε φυτικές ίνες.

Φακές

Περίπου το 20% των γυναικών έχει ανεπάρκεια σιδήρου, η οποία επηρεάζει άμεσα το πόσο αποτελεσματικά μπορεί το σώμα σας να κάψει θερμίδες. Ένα φλιτζάνι φακές παρέχει το 35% των ημερήσιων αναγκών σας σε σίδηρο.

Νερό

Αν είστε ακόμη ήπια αφυδατωμένοι, ο μεταβολισμός σας μπορεί να επιβραδυνθεί σημαντικά. Συμβουλή: πίνετε κρύο νερό, το οποίο αναγκάζει το σώμα σας να χρησιμοποιήσει περισσότερες θερμίδες για να ζεσταθεί.

Share Button