Αυξάνονται οι επιθέσεις ασθενών και συγγενών κατά γιατρών και νοσηλευτών!

Αυξάνονται οι επιθέσεις ασθενών και συγγενών κατά γιατρών και νοσηλευτών!

Τελειωμό δεν έχουν από ό,τι φαίνεται οι επιθέσεις ασθενών και συγγενών κατά γιατρών και νοσηλευτών στο ΕΣΥ! Όπως καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ, καθημερινά είναι αυτά τα περιστατικά βίας, γεγονός που έχει ανησυχήσει έντονα το προσωπικό!

Ένα ακόμη σοβαρό επεισόδιο σημειώθηκε τα ξημερώματα στα εφημερεύοντα του Νοσοκομείου «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης, όταν οι συνοδοί μίας αθίγγανης ανήλικης ασθενούς, γρονθοκόπησαν έναν ειδικευόμενο γιατρό και επιτέθηκαν σε μία τραυματιοφορέα, χτυπώντας την στο πρόσωπο.

Όλα ξεκίνησαν όταν οι συνοδοί του κοριτσιού, που μετέφεραν την ανήλικη στο νοσοκομείο γιατί ήταν μεθυσμένη, θέλησαν να μπουν μέσα στην αίθουσα όπου θα υποβαλλόταν σε εξετάσεις και εξαγριώθηκαν όταν ενημερώθηκαν ότι αυτό δεν ήταν εφικτό.

Τότε, οι 10 περίπου αθίγγανοι άρχισαν να φωνάζουν, να χτυπούν τζαμαρίες και να αναποδογυρίζουν καρέκλες, ενώ επιτέθηκαν και στους γιατρούς που ήθελαν να κάνουν τη δουλειά τους.

Παρότι η ασθενής είναι ανήλικη και στο νοσοκομείο δεν εφημέρευε η Παιδιατρική, της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, έγινε εργαστηριακός έλεγχος και εκτιμήθηκε η κατάσταση της ως αιμοδυναμικά σταθερή, ενώ επί τόπου κλήθηκαν η υπηρεσία ασφαλείας του νοσοκομείου και η Άμεση Δράση.

Όλοι οι εμπλεκόμενοι στο επεισόδιο μεταφέρθηκαν με περιπολικά στο Αστυνομικό Τμήμα Ασφάλειας Νεάπολης, όπου ακολούθησαν ο ιατρός και η τραυματιοφορέας, προκειμένου να καταθέσουν την μαρτυρία τους, αφού πρώτα τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες στο Νοσοκομείο.

Τα ξημερώματα, η ανήλικη διακομίστηκε με ασθενοφόρο από το Χαμόγελο του Παιδιού στο Γενικό Νοσοκομείο Ιπποκράτειο, όπου λειτουργεί Παιδιατρική Κλινική, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το «Παπανικολάου».

Συντάκτης: Δήμητρα Χατζηπαναγιώτου