Αυξήθηκαν οι προϋπολογισμοί των νοσοκομείων για φάρμακα

Αυξήθηκαν οι προϋπολογισμοί των νοσοκομείων για φάρμακα

Αυξάνει το υπουργείο Υγείας τους προϋπολογισμούς των νοσοκομείων για να προλάβει τυχόν προβλήματα στις προμήθειες. Θα τα καταφέρει; Ή οι ασθενείς θα συνεχίσουν να αγοράζουν από την τσέπη τους φάρμακα, γάζες, θερμόμετρα και θα φέρνουν από το σπίτι τους ακόμη και σεντόνια για να νοσηλευτούν;

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας ισχυρίζεται ότι θα σταματήσουν αυτά τα φαινόμενα με την αύξηση του κωδικού για τα φάρμακα κατά 20 εκατομμύρια ευρώ και την αύξηση των κωδικών για τις υπόλοιπες λειτουργικές δαπάνες των νοσηλευτικών ιδρυμάτων κατά άλλα 20 εκατομμύρια ευρώ.

Με τον τρόπο αυτό διασφαλίζεται, για το επόμενο διάστημα, ο ομαλός εφοδιασμός των νοσοκομείων με  φάρμακα και υγειονομικό υλικό, επισημαίνει σε ανακοίνωση του, το υπουργείο Υγείας.

Σημειώνεται πως η αύξηση έγινε για την αποφυγή τυχόν προβλημάτων στην εκτέλεση του προϋπολογισμού των νοσοκομείων, με ειδική απόφαση του Κεντρικό Συμβουλίου Υγειονομικών Περιφερειών (ΚΕΣΥΠΕ) και σε συνεννόηση με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, η οποία επέτρεψε στο υπουργείο Υγείας να προβεί σε αναμόρφωση του συνολικού προϋπολογισμού των Νοσοκομείων κάθε Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) με αύξηση του ορίου δαπανών τους.