Αγοράκι κάηκε από σόμπα και χαροπαλεύει

Αγοράκι κάηκε από σόμπα και χαροπαλεύει

Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει 10χρονο αγόρι από την Κρήτη που μεταφέρθηκε με εγκαύματα τρίτου βαθμού στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», έπειτα από ανάφλεξη σόμπας πετρελαίου, στην οποία κατά λάθος έβαλε βενζίνη. Το παιδί άτυχο νοσηλεύεται διασωληνωμένο, από το Σάββατο το απόγευμα, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του νοσοκομείου με σοβαρά εγκαύματα στο πρόσωπο, στο κεφάλι και στον λαιμό.

Το τραγικό ατύχημα σημειώθηκε στην περιοχή του Αγίου Νικόλαου Κρήτης, το πρωί του Σαββάτου 2 Ιανουαρίου, όταν το αγοράκι προσπάθησε να ανάψει τη σόμπα πετρελαίου του σπιτιού του χρησιμοποιώντας βενζίνη. Αμέσως προκλήθηκε ανάφλεξη και η φωτιά που ξεπήδησε με ορμή από τη σόμπα έκαψε τον 10χρονο στο πρόσωπο.

Το αγόρι μεταφέρθηκε αμέσως στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο του Ηράκλειου (ΠΑΓΝΗ), όπου οι γιατροί τού έδωσαν τις πρώτες βοήθειες, ενώ παράλληλα στήθηκε επιχείρηση για τη μεταφορά του στην Αθήνα, επειδή η κατάστασή του ήταν κρίσιμη και οι γιατροί έκριναν ότι έπρεπε άμεσα να διακομιστεί στο Νοσοκομείο Παίδων.