Ακέφαλο το νοσοκομείο Νίκαιας

Ακέφαλο το νοσοκομείο Νίκαιας

Σε αναστάτωση είναι οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο της Νίκαιας, καθώς εδώ και μία εβδομάδα έχει μείνει και χωρίς αναπληρωτή Διοικητή, μετά την αιφνίδια απόλυσή του με εντολή του υπουργού Υγείας, όπως δηλώνει στο ο εκπρόσωπος των γιατρών νευροχειρουργός Πάνος Παπανικολάου.

Είχε προηγηθεί τον περασμένο Δεκέμβριο (2018) η αποπομπή του Διοικητή του Νοσοκομείου Δήμητρα Μπούτου, ο οποίος φέρεται να παρουσίασε πλαστά πτυχία, αλλά η ηγεσία του υπουργείου Υγείας ισχυρίστηκε ότι απομακρύνθηκε λόγω της μη τήρησης των πολιτικών της κυβέρνησης, αλλά και για τη διαχείριση του κυλικείου.

Η αιφνίδια απομάκρυνση και του αναπληρωτή Διοικητή του Νοσοκομείου της Νίκαιας αλλά και δύο διορισμένων μελών του ΔΣ, για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους έχει αφήσει χωρίς υλικά το νοσοκομείο και τους ασθενείς.

Ο εκπρόσωπος των γιατρών στο Νοσοκομείο της Νίκαιας Πάνος Παπανικολάου αναφέρει πως «Με απόφαση της κυβέρνησης η οποία όπως και οι προκάτοχοί της επιλέγει, διορίζει, παύει και αντικαθιστά τους διοικητές των νοσοκομείων κατά το δοκούν και φυσικά όλα όσα λένε περί αξιοκρατικών κριτηρίων είναι προπαγανδιστικά, αποφάσισε για δικούς της λόγους να παύσει τον τέως Διοικητή και αποφάσισε να αναθέσει επ’ αόριστον καθήκοντα διοικητή στον μέχρι πρότινος αναπληρωτή.

Ενώ λοιπόν το νοσοκομείο λειτουργούσε έτσι εδώ και δυο μήνες, αιφνίδια την περασμένη Δευτέρα δυο μήνες μετά την απομάκρυνση του τέως Διοικητή, με έγγραφο του ο υπουργός Ανδρέας Ξανθός αποπέμπει τον αναπληρωτή Διοικητή και δύο διορισμένα μέλη του ΔΣ του νοσοκομείου, οι οποίοι είναι εξωνοσοκομειακοί και είναι και στελέχη του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά.

Όμως μετά από αυτό δεν διόρισε κανέναν στη θέση του με αποτέλεσμα εδώ και μια εβδομάδα να μην υπάρχει Διοίκηση στο Νοσοκομείο.
Συνέπεια είναι να υπάρχει πλήρης παράλυση στις διοικητικές υπηρεσίες, το οποίο οδηγεί σε λειτουργικό αδιέξοδο».

Τις τελευταίες ημέρες στο Νοσοκομείο επικρατεί αναστάτωση στους εργαζόμενους καθώς ουδείς γνωρίζει τι να πράξει και πως θα προχωρήσουν διάφορες διοικητικού τύπου εργασίες και προμήθειες.

Share Button