Ακμή: Μυστικά υγείας για να φύγουν γρήγορα τα σπυράκια!

Ακμή: Μυστικά υγείας για να φύγουν γρήγορα τα σπυράκια!

Τα σπυράκια είναι μια φυσιολογική κατάσταση του δέρματος που επηρεάζει πολλούς ανθρώπους. Ένα σπυράκι δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια φλεγμονή του δέρματος κατά την οποία οι σμηγματογόνοι αδένες (οι αδένες που εκκρίνουν τα φυσικά έλαια της επιδερμίδας) μολύνονται με βακτήρια, διογκώνονται και γεμίζουν με πύον.

Εκτός από τα φαρμακευτικά προϊόντα που βοηθούν στον περιορισμό της ακμής, υπάρχουν και ορισμένες απλές, καθημερινές και δοκιμασμένες μέθοδοι για να αντιμετωπίσετε γρήγορα και αποτελεσματικά κάποιο σπυράκι.

Πάγος

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να μειώσει γρήγορα την ερυθρότητα, το οίδημα και τη φλεγμονή στο σπυράκι. Βοηθά στη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος προς την πληγείσα περιοχή, στη σύσφιξη των πόρων του δέρματος και στην εξάλειψη των ακαθαρσιών και των ελαίων που έχουν συσσωρευτεί στο δέρμα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε παγάκια ή θρυμματισμένο πάγο.Τυλίξτε τον σε ένα κομμάτι ύφασμα και κρατήστε το στην πληγείσα περιοχή του δέρματος για μερικά δευτερόλεπτα.
Περιμένετε λίγα λεπτά και επαναλάβετε τη διαδικασία.

Λεμόνι

Μπορείτε να αναμίξετε μια κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού με ένα κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη και να το βάλετε πάνω στο σπυράκι κατά τη διάρκεια της νύχτας. Το πρωί, ξεπλύνετε το δέρμα καλά με χλιαρό νερό.

Αιθέριο έλαιο από δέντρο τσαγιού (tea tree oil)

Το έλαιο από δέντρο τσαγιού είναι εξαιρετικό για τη θεραπεία της ακμής. Έχει αντιβακτηριακές ιδιότητες που βοηθούν στην καταπολέμηση των βακτηρίων που προκαλούν ένα σπυράκι.