Αλ.Τσίπρας: Έτσι θα αλλάξει το ΕΣΥ! Τι ανακοίνωσε από το υπ. υγείας

Αλ.Τσίπρας: Έτσι θα αλλάξει το ΕΣΥ! Τι ανακοίνωσε από το υπ. υγείας

Μετά από δυο χρόνια από την τελευταία του επίσκεψη ο Αλέξης Τσίπρας επισκέφτηκε σήμερα το υπουργείο υγείας στην οδό Αριστοτέλους 17. Ο πρωθυπουργός είπε ότι γνωρίζει πως η εικόνα δεν είναι ευχάριστη και ότι πρέπει πολλά ακόμη να γίνουν. Γνωρίζει, όμως ταυτόχρονα -συνέχισε- ότι «τόσο η ηγεσία του υπουργείου Υγείας όκαι κυρίως το ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό και λοιπό προσωπικό των νοσοκομείων, δίνουν μια μεγάλη μάχη, έναν δύσκολο αγώνα για να ξαναστήσουν τα δημόσια νοσοκομεία στα πόδια τους και τη μάχη αυτή θα τη στηρίξουμε όσο μπορούμε και πιστεύω ότι θα τη κερδίσουμε».

Παράλληλα ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις προτεραιότητες της κυβέρνησης για τη Δημόσια Υγεία. Όπως είπε, πρόκειται για την καθολική πρόσβαση του πληθυσμού στις υπηρεσίες και ιατροφαρμακευτική κάλυψη των ανασφάλιστων πολιτών, για την ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας με πόρους και προσωπικό και τέλος, για την εξάλειψη χρόνιων στρεβλώσεων και αντιμετώπιση των φαινομένων σπατάλης και διαφθοράς.

τσιπρας 11

Ο Αλ. Τσίπρας σημείωσε ότι «η κατάσταση της Δημόσιας Υγείας, όταν το 2015 παραλάβαμε τη διακυβέρνηση, ήταν κάτι παραπάνω από κρίσιμη. Στα όρια της κατάρρευσης. Όχι από αδυναμία απέναντι στις μνημονιακές υποχρεώσεις, ούτε από ανικανότητα ή αδιαφορία. «Έγινε συνειδητά και στοχευμένα με ιδεολογικού χαρακτήρα επιλογές προκειμένου να ανοίξει το πεδίο στα ιδιωτικά συμφέροντα του χώρου».

«Πολύ πριν την κρίση, η Υγεία ήταν προνομιακός χώρος για κατασπατάληση πόρων, για προκλητικές υπερτιμολογήσεις φαρμάκων και προμηθειών, για βρώμικες συναλλαγές και αλισβερίσια. Μια διαρκής λεηλασία εξωφρενικής κλίμακας του δημόσιου συμφέροντος, με πρώτα θύματα τα ασφαλιστικά ταμεία και τον κρατικό προϋπολογισμό» εξήγησε ο κ. Τσίπρας.

Τόνισε ότι παρά τις δραματικές περικοπές, που επιβλήθηκαν στον χώρο της Υγείας, με τα Μνημόνια, «το πάρτι αυτό συνεχίστηκε κανονικότατα» έως τον Ιανουάριο του 2015.