Άλλα δύο τραγικά περιστατικά λόγω έλλειψης ασθενοφόρου

Άλλα δύο τραγικά περιστατικά λόγω έλλειψης ασθενοφόρου

Τα τραγικά περιστατικά λόγω έλλειψης ασθενοφόρων δεν έχουν τέλος. Οπως καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ, το Κέντρο Υγείας Βελεστίνο Μαγνησίας έχει δύο μόνο οδηγούς και καλύπτουν λιγότερες από τις μισές βάρδιες το μήνα.

Πριν από λίγες μέρες ένας στρατιωτικός κατέληξε γιατί δεν υπήρχε ασθενοφόρο. Ο στρατιωτικός έτρωγε στο πανηγύρι της πόλης με τη παρέα του 500 μέτρα από το Κέντρο Υγείας. Αισθάνθηκε αδιαθεσία και κατέρρευσε στο πεζοδρόμιο. Προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες από παρευρισκόμενους και κλήθηκε ασθενοφόρο από το Κέντρο Υγείας Βελεστίνο, αλλά δεν υπήρχε ασθενοφόρο και μέχρι να έρθει από το Βόλο ο άτυχος άνδρας κατέληξε. Εάν υπήρχε ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας 500 μέτρα μακριά από το συμβάν μπορεί να είχε και σωθεί.

Επίσης, κενά υπάρχουν και στο Κέντρο Υγείας Χαλκιοπούλου Αιτωλοακαρνανίας. Υπάρχουν τρεις οδηγοί και πολλές βάρδιες είναι ακάλυπτες. Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, την περασμένη Τετάρτη συνέβη ένα θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα στην επαρχιακή οδό Αγρινίου – Εμπεσού  κοντά στο Κέντρο Υγείας. Στο Κέντρο Υγείας όμως δεν υπήρχε ασθενοφόρο. Το περιστατικό το παρέλαβε ασθενοφόρο από το Αγρίνιο με αποτέλεσμα να καθυστερήσει η παροχή πρώτων βοηθειών στους τραυματίες και η διακομιδή τους στο Νοσοκομείο.

Συντάκτης: Δήμητρα Χατζηπαναγιώτου

Share Button