Αλλάζουν ημερομηνία οι εκλογές στους ιατρικούς συλλόγους!

Αλλάζουν ημερομηνία οι εκλογές στους ιατρικούς συλλόγους!

Με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή από έξι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, παρατείνεται η θητεία των Ιατρικών Συλλόγων από τρία σε τέσσερα έτη πράγμα που σημαίνει ότι οι εκλογές που επρόκειτο να γίνουν στις 22 Οκτωβρίου, μετατίθενται κατά έξι μήνες!

Η θητεία των σημερινών ΔΣ των ιατρικών συλλόγων έληξε στις 31 Αυγούστου και οι εκλογές είχαν οριστεί για τις 22 Οκτωβρίου. Με την παράταση των 6 μηνών (Γ4β/15.2.2017) παρατάθηκε επίσης μέχρι τον Ιούλιο του 2018 και η διενέργεια των αρχαιρεσιών για την ανάδειξη των μελών του διοικητικού συμβουλίου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) και του Ανώτατου Πειθαρχικού Συμβουλίου Ιατρών (ΑΠΣΙ).

Στην αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας επισημαίνεται πως η νομοθεσία που αφορά τους Ιατρικούς Συλλόγους είναι παρωχημένη και ως εκ τούτου το υπουργείο Υγείας επισπεύδει την κατάθεση και ψήφιση του νομοσχεδίου για τους Ιατρικούς Συλλόγους, το οποίο αποτελούσε πάγιο αίτημα του ΠΙΣ.

Η νέα διάρκεια της θητείας των οργάνων από τριετής γίνεται τετραετής, ώστε τα διοικητικά συμβούλια και τα υπόλοιπα όργανα να έχουν μεγαλύτερο χρονικό περιθώριο για ολοκλήρωση του έργου τους. Αυτό τουλάχιστον είναι το σκεπτικό του νομοσχεδίου. Επίσης αλλάζει η αριθμητική εκπροσώπηση των τοπικών ιατρικών συλλόγων στη γενική συνέλευση του ΠΙΣ.