Ανακοινώθηκαν εκλογές στους ιατρικούς συλλόγους που δεν πρόκειται να γίνουν!

Ανακοινώθηκαν εκλογές στους ιατρικούς συλλόγους που δεν πρόκειται να γίνουν!

Αυτές τις μέρες κάποιοι ιατρικοί σύλλογοι, όπως της Αμαλιάδας, της Ζακύνθου, της Πάτρας και της Αθήνας, ανακοίνωσαν εκλογές, σημειώνοντας πως θα διεξαχθούν στις 22 Οκτωβρίου του 2017. Η πραγματικότητα όμως είναι ότι αυτές δεν πρόκειται να γίνουν πριν από… τον Μάιο του 2018!

Αυτό συμβαίνει, καθώς προ ημερών ολοκληρώθηκε η διαβούλευση για την μεταρρύθμιση της ιατρικής νομοθεσίας και το σχετικό νομοσχέδιο αναμένεται το επόμενο διάστημα να γίνει νόμος του κράτους.

Ένα άρθρο του συγκεκριμένου νομοσχεδίου αναφέρεται στην επέκταση της θητείας των νυν διοικητικών συμβουλίων των ιατρικών συλλόγων, προκειμένου αυτή να είναι από εδώ και πέρα τετραετής. Έτσι, με τη ψήφιση του νόμου, η θητεία των νυν διοικήσεων των Ιατρικών Συλλόγων θα επεκταθεί μέχρι τον επόμενο Μάιο, οπότε και θα προκηρυχτούν εκλογές.

Επειδή, όμως, μέχρι την ψήφιση του νομοσχεδίου ισχύει η μέχρι τώρα νομοθεσία, ήταν απαραίτητο οι ιατρικοί σύλλογοι να προκηρύξουν εκλογές. Και επειδή έπρεπε να τις προκηρύξουν 40 ημέρες πριν από τη λήξη της θητείας, θα έπρεπε να γίνει τώρα η ανακοίνωση.

Συνεπώς οι ιατρικοί σύλλογοι προκηρύσσουν εκλογές που τελικά θα πραγματοποιήσουν έπειτα από πολλούς μήνες.

Συντάκτης: Δήμητρα Χατζηπαναγιώτου