Άνοιγμα σχολείων: Σήμερα οι αποφάσεις για την επιστροφή των μαθητών

Άνοιγμα σχολείων: Σήμερα οι αποφάσεις για την επιστροφή των μαθητών

Συνεδριάζει σήμερα, Τρίτη 4 Ιανουαρίου, στις 14:00 η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, ώστε να αποτιμήσει την επιδημιολογική κατάσταση και να εισηγηθεί για το αν και πώς θα ανοίξουν τα σχολεία.

Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, οι υπουργοί Υγείας Θάνος Πλεύρης και Παιδείας Νίκη Κεραμέως θα κάνουν δηλώσεις. Όπως είχε αναφέρει ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, στόχος είναι τα σχολεία να ανοίξουν στις 10 Ιανουαρίου, αλλά με πιθανή επικαιροποίηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου.

Οι αλλαγές που θα έρθουν, σύμφωνα με πληροφορίες, θα είναι αύξηση των self test από 2 την εβδομάδα σε 3, ενώ για το κλείσιμο της τάξης, αναμένεται το ποσοστό από 50% +1, να μειωθεί σε 30% ή 40%.

Παράλληλα, όταν εντοπίζεται κρούσμα μέσα στην τάξη, να μην κάνουν τεστ μόνο όσοι κάθονται γύρω του (σαν ένας “σταυρός” που ήταν μέχρι τώρα) αλλά όλοι οι μαθητές της τάξης

Επιπλέον, υπάρχει και η απόφαση της κυβέρνησης να ανασταλούν οι σχολικές εκδρομές με οποιοδήποτε μεταφορικό μέσο εντός και εκτός της Επικράτειας (η υπουργική απόφαση δημοσιεύθηκε ήδη από τις 30 Δεκεμβρίου), η οποία περιλαμβάνει όλα τα περιοριστικά μέτρα που είχαν ληφθεί για την ανάσχεση και αυτού του κύματος της πανδημίας κατά του κορονοϊού.