Αντιδρούν οι οδοντίατροι για τον αποκλεισμό τους από τη συνταγογράφηση

Αντιδρούν οι οδοντίατροι για τον αποκλεισμό τους από τη συνταγογράφηση

Την έντονη διαμαρτυρία της εκφράζει η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία (ΕΟΟ) για τον αποκλεισμό των οδοντιάτρων του δημοσίου τομέα από την ηλεκτρονική  συνταγογράφηση χαμηλού κόστους διαγνωστικών και παρακλινικών εξετάσεων.

Ο αποκλεισμός αυτός  αποτελεί εφαρμογή υπουργικών αποφάσεων της προηγούμενης κυβέρνησης και όπως αναφέρει η ΕΟΟ,  έχει σαν στόχο τον περιορισμό των δαπανών του ΕΟΠΥΥ. Επιπλέον «συνιστά παρεμπόδιση άσκησης του Ιατρικού λειτουργήματος των Οδοντιάτρων που εργάζονται στις μονάδες υγείας του ΠΕΔΥ και στα Νοσοκομεία του ΕΣΥ, που δεν θα μπορούν πλέον να γράψουν στους ασθενείς τους ούτε μία ακτινογραφία, ούτε μια απλή εξέταση αίματος».

Η ΕΟΟ καλεί την διοίκηση του ΕΟΠΥΥ να αναθεωρήσει τον ως άνω αποκλεισμό των οδοντιάτρων του δημοσίου τομέα από την συνταγογράφηση διαγνωστικών και παρακλινικών  εξετάσεων, τονίζοντας παράλληλα  ότι η απόφαση «υπογραμμίζει με τον πλέον οδυνηρό τρόπο το γεγονός ότι η δημόσια πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια οδοντιατρική περίθαλψη στην χώρα μας παραμένει εντελώς περιθωριακή».