Αντιμετωπίστε αποτελεσματικά τα κονδυλώματα

Αντιμετωπίστε αποτελεσματικά τα κονδυλώματα

Αποτελεσματικές μεθόδους για τη θεραπεία των οξυτενών κονδυλωμάτων έχουν σήμερα στη “φαρέτρα” τους οι επιστήμονες. Τα κονδυλώματα αυτά, αποτελούν την επιδερμική εκδήλωση του ιού των ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV) στην περιοχή των γεννητικών οργάνων και του πρωκτού.

“Οι επιλογές των γιατρών περιλαμβάνουν την εφαρμογή υπερπαλικού LASER CO2, αλλά και χρήση ραδιοσυχνοτήτων (RF), οι οποίες είναι ανώδυνες και με άριστα αισθητικά αποτελέσματα.

Τα ανθρώπινα κονδυλώματα – τα οποία αφορούν τόσο τους άνδρες όσο και τις γυναίκες– πρέπει να αντιμετωπίζονται άμεσα καθώς σχετίζονται κάποιες φορές ακόμη και με την εμφάνιση καρκίνου. Σήμερα άλλωστε έχουν απομονωθεί πάνω από 100 είδη επιθηλιοτρόποι ιοί διπλής έλικας κυκλικού DNA, εκ των οποίων οι 35 εμφανίζονται στην περιοχή των γεννητικών οργάνων και του πρωκτού.

“Υπάρχουν αποτελεσματικές μέθοδοι για τη θεραπεία των οξυτενών κονδυλωμάτων και μάλιστα είναι ανώδυνες και με άριστα αισθητικά αποτελέσματα” όπως εξηγεί ο Πρόεδρος της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Ορθοπρωκτικής Χειρουργικής και Διευθυντής Χειρουργός στο Ιατρικό Περιστερίου, Δρ Αναστάσιος Ξιάρχος.

Ο ίδιος επίσης διευκρινίζει πως μετά τη θεραπεία για την εξάλειψη πιθανών υπολειμματικών βλαβών, καθώς και βλαβών που βρίσκονταν σε λανθάνουσα κατάσταση, απαιτείται επανεξέταση κάθε μήνα για τους επόμενους 8 μήνες, διότι ο χρόνος επώασης του ιού κυμαίνεται από 1-8 μήνες.

Καλό είναι λοιπόν να θεραπεύουμε οποιαδήποτε βλάβη έγκαιρα και αποτελεσματικά και στους δύο συντρόφους, προκειμένου να αποφύγουμε δυνητικά απειλητικές για τη ζωή καταστάσεις.