Απάντηση ΚΥ Παξών για τη διακομιδή ασθενούς με συνοδεία…φίλου του

Απάντηση ΚΥ Παξών για τη διακομιδή ασθενούς με συνοδεία…φίλου του

Απάντηση στα δημοσιεύματα που ήθελαν Βρετανό τουρίστα που τραυματίστηκε με μηχανάκι στους Παξούς να μεταφέρεται στα Ιωάννινα με το καράβι της γραμμής χωρίς συνοδεία γιατρού (τον συνόδευε ο φίλος του), ενώ αναγκάστηκε να παραμείνει στο γκαράζ του καραβιού πάνω σε φορείο καθώς δεν του επετράπη να ανέβει στο κατάστρωμα, έδωσε το ΚΥ Παξών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, πριν από δύο μέρες, στις 29 Αυγούστου 2017, διακομίσθηκε στο ΚΥ Παξών, μετά από τροχαίο ατύχημα, ασθενής ο οποίος εξετάσθηκε από τον ιατρό του Κέντρου Υγείας. Μετά τον κλινικοεργαστηριακό έλεγχο ετέθη η διάγνωση του κατάγματος μηριαίου, χωρίς άλλα προβλήματα για τον ασθενή από το τροχαίο ατύχημα. Το ΚΥ Παξών διαθέτει ακτινολογικό μηχάνημα, το οποίο πρόσφατα ενισχύθηκε με ψηφιακό εμφανιστήριο. Ο θεράπων ιατρός δεν έκρινε σκόπιμο να γίνει ο απεικονιστικός έλεγχος σε αυτή τη φάση, δεδομένου ότι είχε την κλινική διάγνωση, το δε πλοίο της γραμμής ήταν έτοιμο προς αναχώρηση.

Ο τραυματίας μεταφέρθηκε άμεσα με το ασθενοφόρο στο πλοίο για την Ηγουμενίτσα, όπου τον παρέλαβε ασθενοφόρο και τον μετέφερε στο εφημερεύον Παν/κό Νοσοκ. Ιωαννίνων. Στο ΠΝ Ιωαννίνων ο ασθενής αντιμετωπίστηκε επιτυχώς στην Ορθοπεδική κλινική.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση σχετικά με τις συνθήκες μεταφοράς με το φερρυμπότ της γραμμής, «το πρόβλημα του ασθενούς σε συνδυασμό με την γενική του κατάσταση δεν απαιτούσε συνοδεία ιατρού, κατά την εκτίμηση του θεράποντος ιατρού του ΚΥ. Γι’ αυτό το λόγο και προκειμένου να αποφευχθεί η πολύωρη απουσία του ασθενοφόρου από το νησί, ο ασθενής παρέμεινε σε φορείο κατά τη μεταφορά του με το πλοίο».

Συντάκτης: Δήμητρα Χατζηπαναγιώτου