Απεργούν οι ιδιώτες γιατροί στις 2 Μαρτίου για το νέο ασφαλιστικό!

Απεργούν οι ιδιώτες γιατροί στις 2 Μαρτίου για το νέο ασφαλιστικό!

«Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών στηρίζει την 24ωρη πανελλαδική απεργία που αποφάσισε για τις 2 Μαρτίου η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ), για τον νέο ασφαλιστικό νόμο» αναφέρει με ανακοίνωσή του ο ΙΣΑ.

Ο ΙΣΑ καλεί τα μέλη του να συμμετάσχουν στην απεργία και να δώσουν δυναμικό παρών στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί στο υπουργείο εργασίας την ερχόμενη Πέμπτη, 2 Μαρτίου, και ώρα 13:00.

«Ο νέος ασφαλιστικός και φορολογικός νόμος είναι ένα πρόχειρο, ανεφάρμοστο και ανθρωποκτόνο νομοθέτημα που θα οδηγήσει στην επαγγελματική εξόντωση και στην οικονομική εξαθλίωση τον επιστημονικό κόσμο της χώρας. Θα εξαντλήσουμε όλα τα μέτρα για να αποτρέψουμε την εφαρμογή του» δήλωσε ο πρόεδρος του ΙΣΑ, Γ. Πατούλης.

Από την πλευρά της, η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) αναφέρει ότι «με τον νόμο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προστίθεται ένας ακόμη κρίκος στην αλυσίδα των αντιασφαλιστικών νομοθετημάτων των προηγούμενων κυβερνήσεων» και κάνει λόγο για «μειώσεις συντάξεων μέσω του νέου τρόπου υπολογισμού τους και επιβολή νέων αυξήσεων στις ασφαλιστικές εισφορές».

«Η ενοποίηση των ταμείων θα έχει ως αποτέλεσμα τη συρρίκνωση των παροχών υγείας και πρόνοιας και την εξίσωση προς τα κάτω. Η ασφάλιση μετατρέπεται σε ατομική υπόθεση, ενταφιάζεται οριστικά ο κοινωνικός της χαρακτήρας και δημιουργείται το πλαίσιο για την απεμπλοκή του κράτους» αναφέρει η ΟΕΝΓΕ.