Απεργούν την Τετάρτη οι εργαζόμενοι στα Δημόσια Νοσοκομεία

Απεργούν την Τετάρτη οι εργαζόμενοι στα Δημόσια Νοσοκομεία

24ωρη πανελλαδική απεργία έχει κηρύξει για την Τετάρτη η Πανελλήνια Ομοσπονδία στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), στο πλαίσιο της οποίας θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στις 11 π. μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος , ενώ θα συμμετάσχει και στο συλλαλητήριο που οργανώνει η ΑΔΕΔΥ στις 7.30 στο Σύνταγμα,  διεκδικώντας «την κατάργηση των μνημονίων».

Η ΠΟΕΔΗΝ κάνει λόγο για «ολική επαναφορά των ασκούμενων πολιτικών της προηγούμενης πενταετίας, με  συμφωνία για 3ο  μνημόνιο  που κατακρεουργεί τους πολίτες».

Αναφέρει ότι με την ψήφιση του «‘Δημοσιονομικού Συμβουλίου’  ως κόφτη των κοινωνικών δαπανών, τελειώνει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας και Πρόνοιας. Οι υπηρεσίες μετατρέπονται σε ανταποδοτικές, ανταγωνιστικές και οι πολίτες θα πληρώνουν από την τσέπη τους την υγειά τους. Η υποστελέχωση και η υποχρηματοδότηση θα αντιμετωπιστούν από τα έσω του συστήματος, με  κατάργηση, υποβάθμιση, απαξίωση Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας».

Εκτιμά επίσης, ότι θα επέλθουν  νέες μειώσεις μισθών (έμμεσες και άμεσες), κινητικότητα, νέες διαθεσιμότητες και απολύσεις. Σημειώνει ότι  «οι συνθήκες της Ευρωπαϊκής Ένωσης επιβάλλουν την άσκηση νεοφιλελεύθερων πολιτικών και απαιτείται η δημιουργία Ευρωπαϊκού Εργατικού Κινήματος  αντατροπής τους».