Απίστευτη καταγγελία ΠΟΕΔΗΝ: Διοικήτρια νοσοκομείου έπαιρνε παράνομα, επί 23 χρόνια, τη σύνταξη του πατέρα της!

Απίστευτη καταγγελία ΠΟΕΔΗΝ: Διοικήτρια νοσοκομείου έπαιρνε παράνομα, επί 23 χρόνια, τη σύνταξη του πατέρα της!

Σε άλλη μια σοβαρή καταγγελία κατά της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας προχώρησε η ΠΟΕΔΗΝ υποστηρίζοντας ότι στην Πάτρα υπάρχει διοικήτρια – κομματικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ – σε νοσοκομείο που έχει καταργηθεί!

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία η εν λόγω υπάλληλος του νοσοκομείου του Ρίου τοποθετήθηκε διοικήτρια στο νοσοκομείο Θώρακος Πατρών, το οποίο αν και έκλεισε πριν από έναν χρόνο καθώς μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Αγιος Ανδρέας Πατρών, εντούτοις η θέση δεν καταργήθηκε αφού δεν έχει εκδοθεί ο οργανισμός συγχώνευσής της στο ΓΝ Πατρών. Παράλληλα, η συγκεκριμένη διοικήτρια, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ επί 22 χρόνια εισέπραττε παράνομα τη σύνταξη του θανόντος πατέρα της μολονότι δεν είχε το δικαίωμα καθώς εργαζόταν στο νοσοκομείο του Ρίο.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, όταν συνταξιοδοτήθηκε της καταλογίστηκαν από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους πάνω από 100.000 ευρώ με δύο αποφάσεις που έπρεπε να επιστρέψει στο Ελληνικό Δημόσιο μέσω της εφορίας Πατρών.

Το προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ κάνει λόγο για ρουσφέτια και κομματισμό, σε μία προσπάθεια της κυβέρνησης να καταστήσει το κράτος “κομματικό μαγαζί – γωνία”…

Καταγγέλλει πως η διοικήτρια απολαμβάνει προνομιακής μεταχείρισης από το ελληνικό Δημόσιο, “…την ώρα που οι Εφορίες ξεζουμίζουν φουκαράδες και η κυβέρνηση δεν διστάζει να εκπλειστηριάζει διαρκώς πρώτες κατοικίες”…

Σημειώνει πως η κυβέρνηση έχει “τσακίσει” 800 διευθυντές, υποδιευθυντές, προϊσταμένους τμημάτων νοσοκομείων σε σύνολο 2.100 θέσεων. Ως μοναδικό τους “ελάττωμα” – αναφέρει – θεωρήθηκε το ότι δεν ήταν ΣΥΡΙΖΑ:

“Δεν λαμβάνουν υπόψη τυπικά και ουσιαστικά προσόντα των στελεχών. Με μία αράδα αποφασίζουν δεκάδες καθαιρέσεις. Τσαλακώνουν καριέρες, σπουδές, προσόντα για την εξυπηρέτηση των ημετέρων”, υπογραμμίζεται στην καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ.