Απιστία: Οδηγός επιβίωσης

Απιστία: Οδηγός επιβίωσης

Η ψυχοθεραπεύτρια και ειδική στις σχέσεις ζευγαριών, Myrna Reisman-Moreno, έχει αποστάξει την πολυετή εμπειρία της στην συμβουλευτική ζευγαριών στις παρακάτω 9 βασικές συμβουλές, για να αντιμετωπίσει κανείς την απιστία:

1. Μπορεί να νιώσετε ότι θέλετε να μπείτε αμέσως στο Facebook, να τηλεφωνήσετε, ή να στείλετε email όλους τους γνωστούς σας, για να μοιραστείτε μαζί τους αυτό που σας έκανε ο/η σύντροφός σας. Ηρεμήστε! Πάρτε πρώτα μια βαθιά ανάσα. Ενεργείστε με σύνεση και όχι παρορμητικά.

2.  Αν παρορμητικά πείσετε όσους σας ξέρουν ότι ο/η σύντροφός σας σας φέρθηκε οικτρά και ότι “είναι ένα τέρας”, θα είναι πολύ πιο δύσκολο για αυτούς να δεχτούν αργότερα ότι θα είστε και πάλι μαζί με το/την σύντροφό σας. Η οικογένειά σας και οι αντιδράσεις των φίλων σας μπορεί να δημιουργήσουν δυσκολίες στη σχέση σας, ακόμη και αφότου έχετε καταφέρει να επιλύσετε τα δικά σας προβλήματα και τον θυμό έναντι του /της συντρόφου σας.

3. Μιλήστε για την απιστία που βιώνετε μόνο σε επιλεγμένους και αξιόπιστους ανθρώπους στη ζωή σας. Η υποστήριξη είναι απαραίτητη από αυτά τα άτομα είναι καίριας σημασίας για να αρχίσετε τη θεραπεία, ανεξάρτητα από το αν η σχέση σας μπορεί να διασωθεί, ή όχι. Μην απομονώσετε τον εαυτό σας. Οι καλοί φίλοι θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε μια κανονικότητα στην ζωή σας και θα σας βγάλουν σταδιακά από την δύσκολη στιγμή.

4. Αφότου μοιραστείτε με αυτά τα άτομα την απιστία που βιώνετε, μπορεί για μερικές μέρες να νιώσετε την ανάγκη να μείνετε εντελώς μόνοι σας.

5. Μην βιαστείτε να μετακομίσετε. Εάν δεν μπορείτε να μείνετε κάτω από την ίδια στέγη, κάντε μερικά βραχυπρόθεσμα σχέδια μέχρι να αισθανθείτε καλύτερα.

6. Οι εκδικητικές πράξεις ΔΕΝ θα κάνουν τα πράγματα καλύτερα.

7. Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι η σωματική κακοποίηση συμβαίνει μόνο όταν ένας άντρας χτυπά μια γυναίκα. Η σωματική κακοποίηση δεν έχει προτιμώμενο φύλο. Είναι καταστροφική συμπεριφορά, ανεξάρτητα από το ποιος την ασκεί.

8. Το να παρακολουθείτε, ή να κάνετε αναρτήσεις στο Facebook σχετικά με τον/την σύντροφό σας και την απιστία που σας έκανε μπορεί προσωρινά να ικανοποιήσει την ανάγκη σας για “ανταπόδωση”, αλλά μακροπρόθεσμα ΔΕΝ θα σας προσφέρει τίποτα.

9. Αν έχετε παιδιά, να θυμάστε πάντα: Είναι υπό την προστασία σας. Υποφέρουν όταν μιλάτε άσχημα για τον άλλο γονέα τους. Στην προσπάθειά σας να “βλάψετε” το άτομο που σας πλήγωσε, μπορεί να καταλήξετε να πληγώσετε τα ίδια σας τα παιδιά και δεν το αξίζουν.

 

Share Button