Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι του ΚΕΕΛΠΝΟ

Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι του ΚΕΕΛΠΝΟ

Εξακόσιοι εργαζόμενοι του ΚΕΕΛΠΝΟ έμειναν τις εορταστικές Χριστουγεννιάτικες ημέρες απλήρωτοι, για πρώτη φορά στα 23 χρόνια λειτουργίας του Οργανισμού. Γεγονός που έρχεται να προστεθεί στις συνεχείς καθυστερήσεις στην καταβολή της μισθοδοσίας κατά τον τελευταίο ενάμιση μήνα.

Εργαζόμενοι οι οποίοι καθημερινά, σε περιόδους εορτών και αργιών, βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της υγειονομικής και επιδημιολογικής θωράκισης της Χώρας και στελεχώνουν υπηρεσίες κρίσιμες για το Σύστημα Υγείας και Δημόσιας Υγείας. Η υγειονομική κάλυψη των Κέντρων Υποδοχής Προσφύγων και Μεταναστών στα νησιά και στην ηπειρωτική χώρα, οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και οι Μονάδες Ειδικών Λοιμώξεων, τα Εργαστήρια Δημόσιας Υγείας, τα Κέντρα Αναφοράς στα Πανεπιστήμια και τα Νοσοκομεία, τα Δίκτυα Επιδημιολογικής Επιτήρησης και Νοσοκομειακών Λοιμώξεων, οι Δομές και Υπηρεσίες για Οροθετικά άτομα και άλλες ευάλωτες ομάδες πληθυσμού, στελεχώνονται από Εργαζομένους του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. που έμειναν τα Χριστούγεννα απλήρωτοι, σε μία περίοδο δε που δυσβάσταχτες φορολογικές υποχρεώσεις εκμηδενίζουν τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς.

Το Σωματείο Εργαζομένων είχε εγκαίρως επισημάνει από τις αρχές Νοεμβρίου στο Υπουργείο Υγείας την ανάγκη για την διασφάλιση της μισθοδοσίας των Εργαζομένων και την άμεση αποκατάσταση της ομαλής χρηματοδότησης του Οργανισμού. Παρά τις διαβεβαιώσεις που δόθηκαν από τους αρμόδιους πολιτικούς παράγοντες, η συνέχεια διέψευσε την αξιοπιστία των δεσμεύσεών τους. Οι ευθύνες δε των υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου είναι δεδομένες και αδιαμφισβήτητες.

Ο Υπουργός Υγείας οφείλει να μην ανεχθεί φαινόμενα ανευθυνότητας, αδιαφορίας και ολιγωρίας απέναντι σε εκατοντάδες εργαζομένους στο χώρο της Υγείας και να αποδώσει τις ευθύνες που αναλογούν. «Αναμένουμε και απαιτούμε να μεριμνήσει προσωπικά όχι μόνο για την άμεση αποκατάσταση του προβλήματος αναφορικά με την τρέχουσα μισθοδοσία αλλά και για την οριστική επίλυσή του μέσω της ομαλοποίησης της χρηματοδότησης του Οργανισμού» τονίζει το Σωματείο Εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ.