Απλήρωτοι στις γιορτές οι συμβεβλημένοι ιατροί με τον ΕΟΠΥΥ

Απλήρωτοι στις γιορτές οι συμβεβλημένοι ιατροί με τον ΕΟΠΥΥ

Απλήρωτους θα αφήσει για άλλη μία φορά η πολιτεία τους ιατρούς του ΕΟΠΥΥ, ειδικά στο τέλος του έτους με τις αυξημένες οικονομικές υποχρεώσεις, λόγω της μη έκδοσης ΦΕΚ  για την νομιμοποίηση της παράτασης των συμβάσεων, μέχρι 31/12/2015.

Επιπρόσθετα, η υποχρεωτική κατάθεση των τιμολογίων στο 100% της δαπάνης στον Οργανισμό, που έχει γίνει για τους τελευταίους 6 μήνες του τρέχοντος έτους, θα έχει ως αποτέλεσμα οι συμβεβλημένοι ιατροί να κληθούν να πληρώσουν φόρους για ποσά που δεν έχουν εισπραχθεί.

Η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ, η επαγγελματική ένωση των συμβεβλημένων ιδιωτών ιατρών με τον ΕΟΠΥΥ, έχει ζητήσει τόσο δημοσίως , όσο και με αιτήσεις της στο Υπουργείο Υγείας και στον ΕΟΠΥΥ άμεση συνάντηση για διευθέτηση των φλεγόντων θεμάτων της ιδιωτικής ΠΦΥ που συμμετέχει στο δημόσιο υγειονομικό χάρτη.

«Καλούμε το Υπουργείο Υγείας να μη δοκιμάζει την υπομονή, αλλά και τις βιοποριστικές αντοχές των συμβεβλημένων ιατρών του ΕΟΠΥΥ, που έχουν προσφέρει όλα αυτά τα χρόνια στην ΠΦΥ της χώρας. Το«ευχαριστώ» της πολιτείας προς τους ιατρούς που εξυπηρετούν το μεγαλύτερο μερίδιο των ασφαλισμένων είναι η διαρκής στάση πληρωμών με αύξηση των  ληξιπρόθεσμων οφειλών που χρονολογούνται από το 2010 και που κινδυνεύουν με οριστική παραγραφή» αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους τα μέλη της Ενωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ.

«Ζητούμε την άμεση νομοθετική κατοχύρωση των συμβάσεων για το Β’ εξάμηνο του 2015 με ΦΕΚ καθώς και άμεση συνάντηση με τον Υπουργό και Αναπλ. Υπουργό Υγείας, όπως και τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ» αναφέρουν οι γιατροί και προειδοποιούν πως στην αδιάφορη στάση της πολιτείας σκέφτονται να απαντήσουν με επίσχεση παροχής των υπηρεσιών υγείας στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.