Αποχή από το σεξ: Ποιους κινδύνους κρύβει για την υγεία;

Αποχή από το σεξ: Ποιους κινδύνους κρύβει για την υγεία;

Μπορεί οι επιπτώσεις να μην είναι ορατές αλλά μακροπρόθεσμα φαίνεται ότι οι ανύπαρκτες ή μειωμένες ερωτικές επαφές οδηγούν σε σωματικό και ψυχικό μαρασμό!

Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο American Journal of Medicine, απέδειξε ότι οι άνδρες που έχουν αραιές ερωτικές επαφές σε κάποια στιγμή της ζωής τους θα εκδηλώσουν στυτική δυσλειτουργία. Μάλιστα όσο πιο μικρός ο αριθμός των ερωτικών επαφών τους τόσο αυξάνεται η πιθανότητα να εμφανίσει κάποιος άνδρας διαταραχές στύσης.

Συγκεκριμένα οι ερευνητές μελετώντας 989 άνδρες στην 5η , 6η και 7η δεκαετία της ζωής τους ανέφεραν ότι οι άνδρες που είχαν λιγότερες από μία ερωτικές επαφές την εβδομάδα είχαν διπλάσια πιθανότητα να μην μπορούν να… απογειώσουν τα προσόντα τους.

Περισσότερο στρες

Σε μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Biological Psychology, παρατηρήθηκε ότι το σεξ σχετίζεται άρρηκτα με την καλή σωματική και ψυχική υγεία. Επιπροσθέτως, μπορεί να δράσει και ως μηχανισμός διαχείρισης του στρες, αφού συνδέεται με μικρότερη αύξηση στα επίπεδα της αρτηριακής πίεσης κάτω από συνθήκες που προκαλούν άγχος.

Νεότεροι

Οι άνθρωποι που κάνουν σεξ νιώθουν νεότεροι, ομορφότερο, υγιέστεροι, έχουν διάθεση για ζωή, ενώ αντίθετα οι άνθρωποι που στερούνται το σεξ, μοιάζει να βιώνουν ένα ψυχικό μαρασμό, ενίοτε και σωματικό.