Αποκαλυπτική έρευνα: Γιατί οι γυναίκες προσποιούνται οργασμό;

Αποκαλυπτική έρευνα: Γιατί οι γυναίκες προσποιούνται οργασμό;

Μια νέα αποκαλυπτική έρευνα που έγινε από επιστήμονες στο πανεπιστήμιο του Central Lancashire και στο πανεπιστήμιο του Leeds στην Μ. Βρετανία έδειξε τους λόγους εκείνους για τους οποίους οι γυναίκες προσποιούνται οργασμό.

Συγκεκριμένα, εξέτασαν τις περιπτώσεις 71 γυναικών ηλικίας 18-48 ετών προκειμένου να προσδιορίσουν αν και κατά πόσον προσποιούνται τον οργασμό στο σεξ με τον σύντροφό τους, αλλά και με ποιον τρόπο το κάνουν και γιατί.

Όσον αφορά το πρώτο σκέλος, οι ερευνητές βρήκαν ότι οι 8 στις 10 γυναίκες παραδέχονται πως ο οργασμός είναι όντως κάτι που προσποιούνται όταν κάνουν σεξ με τους συντρόφους τους κυρίως γιατί:

Θέλουν να τονώσουν το ηθικό του συντρόφου τους: Οι συμμετέχουσες στην έρευνα παραδέχτηκαν ότι πολλές φορές, επειδή έχουν όντως έρθει ήδη σε οργασμό ή επειδή εκείνη τη στιγμή “βαριούνται” και “δεν θέλουν να συνεχίσουν”, αλλά ταυτόχρονα δεν θέλουν να πληγώσουν τον σύντροφό τους, επιλέγουν να φωνάζουν πιο δυνατά και να προσποιούνται οργασμό, για να τονώσουν το ηθικό του συντρόφου τους.