Αποκαλυπτική έρευνα: Γιατί οι άνδρες προτιμούν τις νεαρότερες γυναίκες;

Αποκαλυπτική έρευνα: Γιατί οι άνδρες προτιμούν τις νεαρότερες γυναίκες;

Μπορεί για κάποιους να μην αποτελεί έκπληξη, αλλά το γεγονός ότι οι άντρες προτιμούν τις νεότερες γυναίκες είναι ένα από τα λίγα ηλικιακά σεξουαλικά στερεότυπα που είναι και επιστημονικά αποδεδειγμένο.

Συγκεκριμένα, έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό PsyArXiv, πραγματοποιήθηκε από ψυχολόγους του Πανεπιστημίου Åbo Akademi in Turku, στη Φιλανδία κατέληξε στο γεγονός ότι οι άντρες προτιμούν τις νεαρότερες γυναίκες ανεξάρτητα από την ηλικία τους.

Οι ειδικοί κατέληξαν, επίσης, στο συμπέρασμα ότι οι γυναίκες επιλέγουν μεγαλύτερους ή συνομήλικους άντρες για συντρόφους τους.

Ο επικεφαλής συγγραφέας, Jan Antolfk εξηγεί ότι η προτίμηση των ανδρών για τις νεότερες γυναίκες μπορεί να γίνει κατανοητή από την άποψη της βασικής θεωρίας της εξέλιξης.

«Η φυσική επιλογή έχει διαμορφώσει πιθανώς τις σεξουαλικές στρατηγικές των ανδρών έτσι ώστε να παρουσιάζουν ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για πολύ γόνιμες, νέες γυναίκες», δηλώνει χαρακτηριστικά. Και καταλήγει: «Οι άνθρωποι τείνουν να έχουν μακροχρόνιες σεξουαλικές σχέσεις και αυτό δεν θα ήταν εφικτό αν όλοι οι άντρες ενδιαφερόντουσαν μόνο για τις νέες γυναίκες».