Αποπληρωμή οφειλών σε εργαζομένους νοσοκομείων με έσοδα από ΕΟΠΥΥ

Αποπληρωμή οφειλών σε εργαζομένους νοσοκομείων με έσοδα από ΕΟΠΥΥ

Τη δυνατότητα στα νοσοκομεία, να μπορούν να χρησιμοποιήσουν έσοδα από τον ΕΟΠΥΥ για να πληρώσουν οφειλές παλαιότερων ετών για εφημερίες, νυχτερινά, εξαιρέσιμα και υπερωρίες σε εργαζομένους τους, θα δίνει διάταξη που θα ενσωματωθεί στο νομοσχέδιο για την Ψυχική Υγεία, το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί μέσα στον Δεκέμβριο.

Αυτό ανακοίνωσε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, με αφορμή επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή της ΝΔ Χρήστου Μπουκώρου σχετικά με την καταβολή δεδουλευμένων στους εργαζόμενους του γενικού νοσοκομείου Βόλου που εκκρεμούν από το 2014.

Παράλληλα, ο κ. Πολάκης διαβεβαίωσε ότι η ρύθμιση θα αφορά όλα τα νοσοκομεία της χώρας και τόνισε ότι από τον Ιανουάριο «θα γυρίσουμε σε μια κανονικότητα».

Επεσήμανε ακόμα ότι φέτος για πρώτη φορά πολλά νοσοκομεία θα κλείσουν τον προϋπολογισμό τους χωρίς να δημιουργήσουν ληξιπρόθεσμες οφειλές, καθώς είναι πολύ μεγάλη η εκταμίευση από τον ΕΟΠΥΥ.

«Κάνουμε πολύ μεγάλη προσπάθεια να γυρίσουμε σε μια κανονικότητα και από το 2017 θα είναι άλλη μέρα», υπογράμμισε ο κ. Πολάκης.