Αποζημίωση – μαμούθ σε γυναίκα που γέννησε δίδυμα με σοβαρά προβλήματα

Αποζημίωση – μαμούθ σε γυναίκα που γέννησε δίδυμα με σοβαρά προβλήματα

Μια απόφαση-σταθμό έλαβε το Εφετείο, το οποίο επιδίκασε 400.000 ευρώ ως ηθική βλάβη σε μια μητέρα που γέννησε δίδυμα τα οποία αντιμετώπισαν σοβαρά προβλήματα λόγω ιατρικού λάθους!

Σύμφωνα με το «Έθνος», μια άνεργη και ανύπαντρη μητέρα εξαιτίας αλλεπάλληλων ιατρικών λαθών έφερε στον κόσμο και μεγαλώνει με χίλιους κόπους τα δίδυμα παιδιά της που εμφάνισαν τεράστια προβλήματα υγείας από τη γέννησή τους.

Ταυτόχρονα βιώνει το ίδιο περίπου διάστημα και μια εξαντλητική ταλαιπωρία στα «γρανάζια» της δικαιοσύνης στο πλαίσιο της μακρόχρονης αντιδικίας με τα νοσοκομεία που φέρονται να ευθύνονται («Αλεξάνδρα» και «Έλενα») για τη σοβαρή βλάβη της υγείας των παιδιών της.

Έπειτα από αλλεπάλληλες προδικαστικές αποφάσεις, ιατρικές πραγματογνωμοσύνες, έντονες αμφισβητήσεις και λάθη, εξέταση μαρτύρων και πραγματογνωμόνων, αλλά και διαφοροποιημένες δικαστικές απόψεις, η δικαιοσύνη «άναψε πράσινο φως» με τελεσίδικη απόφαση για αποζημίωση που ξεπερνά τις 400.000 ευρώ με τους νόμιμους τόκους.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Έθνους, στην πράξη, το αρμόδιο Διοικητικό Εφετείο έρχεται να καταλογίσει ευθύνες και να «τιμωρήσει» μέσω της χρηματικής ικανοποίησης για ηθική βλάβη το «εύκολο» εξιτήριο, την επιπόλαιη διάγνωση, την καθυστερημένη ιατρική επέμβαση.