Άρση lockdown: Ανοίγουν τα καταστήματα με ραντεβού και sms στο 13032

Άρση lockdown: Ανοίγουν τα καταστήματα με ραντεβού και sms στο 13032

Επιστροφή στα καταστήματα για τους καταναλωτές από τη Δευτέρα, 5 Απριλίου, με συγκεκριμένους βέβαια τρόπους και όρους και με την εξαίρεση για τις περιοχές της Θεσσαλονίκης, της Κοζάνης και της Αχαΐας, όπου το λιανεμπόριο θα παραμείνει κλειστό λόγω της επιδημιολογικής κατάστασης του κορονοϊού και παρά τις έντονες αντιδράσεις των τοπικών εμπορικών συλλόγων.

Έτσι οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να ψωνίσουν στα καταστήματα όλης της χώρας στέλνοντας SMS στο 13032, με το μήνυμα στο νέο πενταψήφιο αριθμό να έχει τρίωρη διάρκεια. Η διάρκεια του SMS στο 13032 θα είναι λοιπόν τρίωρη με τους καταναλωτές να μπορούν να μετακινηθούν σε άλλους δήμους του νομού τους. Eκτός από μήνυμα στο 13032 θα πρέπει όμως να έχουν και ένα SMS ή ένα mail με το ραντεβού τους στο συγκεκριμένο κατάστημα. Επίσης πλαφόν στα ψώνια εκτός από το 13032 μπαίνει και στην παραμονή τους στο κατάστημα, καθώς δεν θα επιτρέπεται η παραμονή τους περισσότερο από 30 λεπτά.

Αναλυτικά:

Με τη διαδικασία της εξ αποστάσεως προαγοράς/προεπιλογής των αγαθών με ηλεκτρονικό ή τηλεφωνικό μέσο για παραλαβή/αγορά εκτός καταστήματος (click away) κατόπιν ραντεβού και

Με τη διαδικασία του εξ αποστάσεως καθορισμού ραντεβού με ηλεκτρονικό ή τηλεφωνικό μέσο για παραλαβή/αγορά εντός καταστήματος (click inside).

Αυτό ισχύει σε μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων όπως τα Jumbo, ο Κωτσόβολος, τα Media Markt, Public, Μουστάκας και σε άλλες.