Άσκηση στην εγκυμοσύνη: Επιτρέπεται ή όχι;

Άσκηση στην εγκυμοσύνη: Επιτρέπεται ή όχι;

Ακόμη και αν δεν μπορείτε να ακολουθήσετε το πρόγραμμα γυμναστικής που κάνατε πριν μείνετε έγκυος, υπάρχουν πολλές ασκήσεις που μπορούν να γίνουν με ασφάλεια και θα σας βοηθήσουν να μείνετε υγιείς.

Το Αμερικανικό Κολέγιο Μαιευτήρων και Γυναικολόγων συνιστά 30 λεπτά σωματικής άσκησης μέτριας έντασης τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας.

Τα οφέλη της άσκησης κατά της διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι πολλά και σημαντικά.

Καταρχήν μειώνει τον κίνδυνο επιπλοκών όπως η ανάπτυξη διαβήτη κύησης, ο οποίος μπορεί να έχει δυσμενείς επιπτώσεις στην υγεία τόσο του μωρού όσο και της μητέρας.

Ακόμη όμως και αν μια έγκυος αναπτύξει διαβήτη κύησης, η άσκηση μπορεί να περιορίσει τις επιπτώσεις, όπως η γέννηση μεγάλου μωρού και η καισαρική.

Η άσκηση στην εγκυμοσύνη συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας του ύπνου και στην ανακούφιση άλλων συμπτωμάτων που σχετίζονται με την εγκυμοσύνη.

Ειδικά οι γυναίκες που ασκούνται συστηματικά πριν την εγκυμοσύνη, είναι σημαντικό να συνεχίσουν να το κάνουν, καθώς η διακοπή της άσκησης έχει αρνητική επίδραση στα επινεφρίδια, το βάρος, τη δύναμη και την αντοχή της.