Άσυλο Ανιάτων: Με ένα SMS βοηθάτε στην ανακαίνιση πτέρυγας του νοσηλευτηρίου

Άσυλο Ανιάτων: Με ένα SMS βοηθάτε στην ανακαίνιση πτέρυγας του νοσηλευτηρίου

Το Άσυλο Ανιάτων και το Ίδρυμα Περιθάλψεως Χρονίως Πασχόντων ενεργοποιούν την Υπηρεσία «Προσφέρω» με στόχο την ανακαίνιση μιας πτέρυγας του νοσηλευτηρίου της Κυψέλης, σύμφωνα με τις σύγχρονες προδιαγραφές ΑΜΕΑ.

Μπορείτε να στείλετε SMS με τη λέξη ΑΜΕΑ στο 54234 στις παρακάτω ημερομηνίες (με χρέωση 1,24 €/sms):

-από τις 18 έως και τις 24 Οκτωβρίου 2017

-από την 1η έως και τις 7 Νοεμβρίου 2017

-από τις 8 έως και τις 14 Νοεμβρίου 2017

-από τις 24 έως και τις 30 Νοεμβρίου 2017

-από τις 8 έως και τις 14 Δεκεμβρίου 2017

-από τις 15 έως και τις 21 Δεκεμβρίου 2017.

Η Υπηρεσία Προσφέρω ενεργοποιείται μετά από απόφαση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης σε συνεργασία με τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας (COSMOTE-VODAFONE-WIND).

Στις εγκαταστάσεις στην Αγίας Ζώνης 39 στην Κυψέλη, από το 1893 μέχρι σήμερα, έχουν ζήσει για όλη την ενήλικη ζωή τους πάνω από 8.000 συνάνθρωποί μας με χρόνιες νευρολογικές παθήσεις που τους καθιστούν ανίκανους να αυτοεξυπηρετηθούν. Το Άσυλο Ανιάτων και το Ίδρυμα Περιθάλψεως Χρονίως Πασχόντων (από το 1972 μέχρι σήμερα), τους παρέχουν μέχρι το τελευταίο στάδιο του αγώνα τους δωρεάν υπηρεσίες συντήρησης,  διαβίωσης και πλήρη  ιατροφαρμακευτική περίθαλψη με εξειδικευμένο προσωπικό. Τους φροντίζουν με περίσσεια δύναμη και αγάπη και σε κάποιους από αυτούς υποκαθιστούν ακόμα και τις οικογένειές τους.

«Δυστυχώς όμως τα τελευταία χρόνια αντί να καλύπτουμε με τα έσοδά μας τις ανάγκες των περιθαλπομένων μας αναγκαζόμαστε να καλύπτουμε πρωτίστως τις τεράστιες και απάνθρωπες φορολογικές υποχρεώσεις σε ΕΝΦΙΑ και φορολογία εισοδήματος» αναφέρει η ανακοίνωση του Ασύλου.

Το νοσηλευτήριο το οποίο αυτή τη στιγμή φιλοξενεί 180 περιθαλπόμενους, έχει χτιστεί σταδιακά από το 1932 μέχρι το 1970 και αποτελείται από συνολικά 6 πτέρυγες συνολικής δυναμικότητας 400 κλινών! Δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια, λόγω των οικονομικών προβλημάτων λειτουργούν μόνο οι 3 πτέρυγες και ο στόχος είναι να ανακαινιστεί μια από τις μη λειτουργικές πτέρυγες προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ξανά.

Σε λίγους μήνες, το Άσυλο Ανιάτων θα συμπληρώσει 125 χρόνια λειτουργίας εξακολουθώντας υπομονετικά, σιωπηλά, επίμονα, να συνεχίζει τον ανηφορικό δρόμο μιας ασταμάτητης πορείας με μοναδικό προσανατολισμό και μόνιμη κατεύθυνσή του την συμπαράσταση και την ανιδιοτελή προσφορά στον πονεμένο άνθρωπο αλλά και στην οικογένειά του. Ας το βοηθήσουμε όλοι να συνεχίσει την πορεία του αυτή πάνω σε γερά θεμέλια!

Συντάκτης: Δήμητρα Χατζηπαναγιώτου