Αξιοποίηση εγκαταστάσεων εστίασης του Ογκολογικού Νοσοκομείου “Αγ. Ανάργυροι”

Αξιοποίηση εγκαταστάσεων εστίασης του Ογκολογικού Νοσοκομείου “Αγ. Ανάργυροι”

Η αξιοποίηση των υπερσύγχρονων και από δεκαετίας μη λειτουργούντων εγκαταστάσεων εστίασης (μαγειρεία) του Γενικού Ογκολογικού Νοσοκομείου Κηφισιάς “Αγ. Ανάργυροι” μέσω της παραχώρησής τους σε Κοινωνικό Συνεταιρισμό (ΚοιΣΠΕ) αποφασίστηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Υγείας.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν η διοικήτρια της 1ης ΥΠΕ, Τζένη Διαμαντοπούλου, ο υποδιοικητής της 1ης ΥΠΕ, Δημήτρης Μαγριπλής, η διοικήτρια του ΓΟΝΚ Μαρία Χαρίτου, ο Δ/ντής του Γραφείου του Υπουργού Υγείας, Πάνος Παπαδόπουλος, καθώς και οι υπεύθυνοι του Κοινωνικού Συνεταιρισμού (ΚοιΣΠΕ) “Αρχιπέλαγος” που υπέβαλλαν τη σχετική πρόταση.

Το ΓΟΝΚ διαθέτει υπερσύγχρονα μαγειρεία 1000 τμ τα οποία, λόγω έλλειψης προσωπικού και πολιτικής βούλησης, ουδέποτε λειτούργησαν. Με το προτεινόμενο σχέδιο θα γίνει δυνατή η παροχή ποιοτικού φαγητού σε νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου και θα δημιουργηθούν πάνω από 20 θέσεις εργασίας για λήπτες υπηρεσιών ψυχικής υγείας.

Η υλοποίηση της δράσης από ΚοιΣΠΕ με τον διπλό τους ρόλο ως κοινωνικές επιχειρήσεις και ταυτόχρονα ως μονάδες ψυχικής υγείας, εποπτευόμενες και εγκεκριμένες από το Υπ. Υγείας θα συμβάλλει τόσο στην αξιοποίηση αδρανούς δημόσιας περιουσίας για κοινωνικό σκοπό και τον περιορισμό των δαπανών σίτισης, όσο και στην εργασιακή αποκατάσταση και κοινωνική επανένταξη ληπτών υπηρεσιών ψυχικής υγείας.

Συντάκτης: Δήμητρα Χατζηπαναγιώτου