Αυλαία σήμερα για θέατρα και συναυλίες σε υπαίθριους χώρους -Ποια μέτρα ισχύουν

 Αυλαία σήμερα για θέατρα και συναυλίες σε υπαίθριους χώρους -Ποια μέτρα ισχύουν

Επανεκκινούν από σήμερα τα ζωντανά θεάματα και ακροάματα σε υπαίθριους χώρους με θέατρα και συναυλιακούς χώρους να ανοίγουν τις πόρτες τους για το κοινό, κάτω φυσικά από μέτρα ασφαλείας λόγω του κορωνοϊού.

Η επιστροφή στις ζωντανές πολιτισμικές εκδηλώσεις περιλαμβάνεται στο τρίτο στάδιο του ανοίγματος του Πολιτισμού καθώς προηγήθηκε το άνοιγμα των μουσείων στις 14 Μαΐου και των θερινών σινεμά στις 21 Μαΐου με πληρότητα στο 75%.

Φυσικά, η επιστροφή στις θεατρικές και συναυλιακές παραστάσεις γίνεται κάτω από υποχρεωτικά μέτρα όπως είναι η χρήση μάσκας, η θερμομέτρηση του κοινού, η τήρηση αποστάσεων ασφαλείας και ο περιορισμένος αριθμός παρευρισκομένων. Μέτρα ισχύουν και για τους εργαζόμενους στον πολιτισμό όπως η διενέργεια self test και φυσικά η χρήση μάσκας.

Αναλυτικά τα μέτρα:

Η πληρότητα θα είναι στο 50%
Θα υπάρχουν μόνοι καθήμενοι και όχι όρθιοι θεατές
Θα υπάρχει κενό ή κενή θέση ανά δύο καθήμενους.
Δεν θα υπάρχουν διαλείμματα
Δεν επιτρέπεται η συγκέντρωση κοινού σε οποιοδήποτε σημείο του χώρου όπως τα καμαρίνια
Τα κυλικεία και τα μπαρ των χώρων για τις παραστάσεις και τις συναυλίες θα λειτουργούν μόνο πριν και κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων και φυσικά απαγορεύεται ο συνωστισμός
Είναι υποχρεωτική η ταξιθεσία προκειμένου οι θεατές να καθίσουν στις θέσεις τους, αλλά και να αποχωρήσουν από τους χώρους αυτούς
Οι διοργανωτές των εκδηλώσεων πρέπει να μεριμνούν για την ασφαλή αναμονή του κόσμου στην ουρά, κατά την είσοδο και την έξοδο στον χώρο της εκδήλωσης, αλλά πρέπει να εξασφαλίσουν ότι δεν θα δημιουργείται συνωστισμός ούτε στα πάρκινγκ

Eίναι υποχρεωτική η χρήση ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Τι θα γίνει με γυμναστήρια, κέντρα αισθητικής, χώρους δεξιώσεων

Μετά τα ζωντανά θεάματα αναμένεται να ανοίξουν και άλλες κοινωνικές και οικονομικές δραστηριότητες στο πλαίσιο της σταδιακή άρσης του losckdown και της επιστροφής στην κανονικότητα.

Οπως όλα δείχνουν τη Δευτέρα 31 Μαΐου αναμένεται να «ξεκλειδωθούν» και τα γυμναστήρια, αλλά και τα κέντρα αισθητικής και οι χώροι δεξιώσεων σε εξωτερικούς χώρους και με βάση τους κανόνες της εστίασης.

Παράλληλα, οι επιστήμονες καλούνται να επανεξετάσουν τόσο το θέμα της μουσικής στην εστίαση, όσο και το ανώτατο όριο των 100 ατόμων για τις δεξιώσεις.