Χάλκινο Βραβείο στην ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α για το ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Χάλκινο Βραβείο στην ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α για το ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Η Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα ( ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α) έλαβε το χάλκινο βραβείο για τη δράση «Σχολείο Αγωγής Υγείας» για την καινοτομία αλλά και για την αλληλεγύη στο χώρο της υγείας, στα Healthcare Business Awards.

Το « Σχολείο Αγωγής Υγείας» ξεκίνησε το 2017 με τη συνεργασία του Εργαστηρίου Κλινικής Φαρμακολογίας της Ιατρικής σχολής του ΑΠΘ και με κύριο ομιλητή και εμπνευστή αυτης της δράσης τον κ. Δημήτριο Κούβελα καθηγητή και Δ/ντή του Εργαστηρίου Κλινικής Φαρμακολογίας
Μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί 18 ενημερωτικές εκδηλώσεις σε διάφορες πόλεις της Ελλάδος στις οποίες συμμετείχαν περισσότεροι από 3.000 άτομα(ασθενεις και μη) και επαγγελματίες υγείας. Η δράση, που στηρίζεται στην υποστήριξη της φαρμακευτικής βιομηχανίας, θα συνεχιστεί και το 2020.

Το «Σχολείο Αγωγής Υγείας», αποσκοπεί στην ορθή ενημέρωση του γενικού πληθυσμού, αρχικώς σε δύο φλέγοντα θέματα. Το πρώτο αφορά, στη σχέση του πολίτη με τον ιατρό και το σύστημα υγείας, για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις, για τον τρόπο που ο Ιατρός προσεγγίζει το πρόβλημα, για τη συμβολή των εργαστηριακών και απεικονιστικών μεθόδων στην διάγνωση και παρακολούθηση της θεραπείας και το δεύτερο αφορά στο φάρμακο, ως προληπτικό, διαγνωστικό και θεραπευτικό εργαλείο, στις βασικές έννοιες του φαρμάκου και της φαρμακευτικής αγωγής, αλλά και των διαφορετικών θεραπευτικών προσεγγίσεων.

Σύμφωνα με την κα Αθανασία Παππά, Πρόεδρο της ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α «Θεωρούμε ότι το σχολείο που ξεκινήσαμε, στα πλαίσια μιας συνεχιζόμενης εκπαίδευσης για την αγωγή και προαγωγή υγείας, έχει συμβάλλει τα μέγιστα στην υγεία του Ελληνικού Πληθυσμού και η κοινωνία και η πολιτεία το γνώρισε και το ανέδειξε.Θέλουμε να είναι σε θέση ο πολίτης να αντιλαμβάνεται όσο το δυνατόν καλύτερα το πως θα προστατεύει την υγεία και επομένως τη ζωή του και την ποιότητά της. Οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον καθηγητή κο Κούβελα.»