Χάος στα κέντρα υγείας του Νομού Πρεβέζης

Χάος στα κέντρα υγείας του Νομού Πρεβέζης

Πριν από την έναρξη της  τουριστικής περιόδου το Κέντρο Υγείας Πάργας  θα λειτουργεί  πλέον μόνο με αγροτικούς ιατρούς. Μέχρι  σήμερα εφημέρευε εκ περιτροπής, τώρα θα κλείνει  στις 3 το μεσημέρι. Όπως καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ, αυτό θυμίζει τράπεζα και όχι Μονάδα Υγείας.

Ο Συντονιστής  του Κέντρου Υγείας Πάργας και Γενικός Ιατρός 67 ετών  λίγες μέρες πριν την συνταξιοδότησή του έμεινε μόνος του με 2 αγροτικούς  ιατρούς  για εφημερία, οι οποίοι ως γνωστών δεν δύναται να ανταποκριθούν σε σοβαρά περιστατικά. Ο ένας εκ των δύο αγροτικών ιατρών είναι σε αναρρωτική άδεια. Ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ παρά τις ενοχλήσεις τόσο της τοπικής κοινωνίας,  της  ΠΟΕΔΗΝ, αλλά και  των συντονιστών των Κέντρων Υγείας της περιοχής δεν έδωσε καμία λύση.

Ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ βρήκε να λύσει το προβλήματα χωρίς προσλήψεις ιατρών! Την Παρασκευή 20/4/2018 εξέδωσε εντέλλεστε σε δύο Ιατρούς του Κέντρου Υγείας Θεσπρωτικού να καλύψουν Κέντρο Υγείας Πάργας παρότι είχαν συμπληρώσει τον αριθμό εφημεριών, δουλεύοντας αν και είχαν προβλήματα υγείας. Οι δύο Ιατροί που πήραν την εντολή λόγω ασθένειας δεν παρουσιάστηκαν στο Κέντρο Υγείας Πάργας.

Τι έγινε μετά; Ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ έφυγε από την Πάτρα και μεσάνυκτα εμφανίστηκε στο Κέντρο Υγείας Θεσπρωτικού. Ζήτησε επιτακτικά από τους γιατρούς να μεταβούν στο Νοσοκομείο Πρέβεζας για να τσεκάρουν εκεί τις αναρρωτικές τους άδειες. Πράγματι η μία Ιατρός με αυτοκίνητο και η άλλη Ιατρός με Ασθενοφόρο διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο Πρέβεζας, όπου διαπιστώθηκε η ασθένεια τους.

Στο μεταξύ την Κυριακή 22/4/2018  εφημέρευε το Κέντρο Υγείας Φιλιππιάδας. Ο διοικητής ανέστειλε την εφημερία του Κέντρου Υγείας, έβαλε λουκέτο και  με εντέλλεστε έστειλε την μοναδική ιατρό να εφημερεύσει στο Κέντρο Υγείας Πάργας.

Το Κέντρο Υγείας Πάργας αλλά και τα υπόλοιπα Κέντρα Υγείας της περιοχής κανονικά εφημερεύουν καθημερινά. Οι πολίτες κάθε περιοχής δεν μπορούν να επιλέγουν ποια ημέρα θα αρρωστήσουν, όταν είναι ανοικτό το Κέντρο Υγείας.

«Η κυβέρνηση, ο Υπουργός Υγείας αλλά και ο Διοικητής  της 6ης ΥΠΕ  αφήνουν τους πολίτες  της ευρύτερης περιοχής απροστάτευτους,  θέτοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, με δεδομένη την διαχειριστική ανεπάρκεια του ΕΚΑΒ στην περιοχή» αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ.

Συντάκτης: Δήμητρα Χατζηπαναγιώτου