Χειρουργήθηκε η ασθενής που είχε καταγγείλει γιατρό του ΕΣΥ για χρηματισμό

Χειρουργήθηκε η ασθενής που είχε καταγγείλει γιατρό του ΕΣΥ για χρηματισμό

Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Εβρου ανακοίνωσε ότι η ασθενής που κατήγγειλε τον Μάιο του 2016 γιατρό – ωτορινολαρυγγολόγο του ΕΣΥ του νοσοκομείου που ζήτησε φακελάκι, χειρουργήθηκε με επιτυχία από γιατρούς της ίδιας ειδικότητας του νοσοκομείου και αποκαταστάθηκε η υγεία της.

Ο δε γιατρός που είχε απαιτήσει εκβιαστικά το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ από το σύζυγο της ασθενούς προκειμένου να πραγματοποιήσει χειρουργική επέμβαση σε σύντομο χρονικό διάστημα, δικάζεται από το κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο ιατρών ΕΣΥ, ενώ εκκρεμεί σε βάρος του και ποινική δίωξη από την Εισαγγελία.

Ο διοικητής του ΠΓΝΕ, Δημήτρης Αδαμίδης, δήλωσε σχετικά με το περιστατικό πως «Είναι αισχρό, ειδικά στη σημερινή εποχή το να εκβιάζεις έναν ασθενή για την αποκατάσταση της υγείας του, ζητώντας χρήματα που δεν δικαιούσαι. Υπάρχουν τέτοια περιστατικά, δεν πρέπει όμως να το γενικεύσουμε. Υπάρχουν εξαίρετοι συνάδελφοι, τιμιότατοι στο νοσοκομείο μας, σε όλες τις ειδικότητες, είτε είναι πανεπιστημιακοί είτε του ΕΣΥ».

Ο κ. Αδαμίδης κάνει λόγο για καθήκον και όχι απλά δικαίωμα των πολιτών να καταγγέλλουν ανάλογες συμπεριφορές στη διεύθυνση εσωτερικών υποθέσεων της αστυνομίας στο τηλέφωνο 23110531884. Επισημαίνει πως σε καμία περίπτωση δεν προβλέπεται ιδιαίτερη αμοιβή στο γιατρό, ανεξαρτήτως ειδικότητας για οποιαδήποτε παροχή υπηρεσιών υγείας (εξέταση, ή επεμβάσεις). «…Για να κάνεις μία ιατρική πράξη εντός του νοσοκομείου δεν επιτρέπεται η χορήγηση αμοιβής. Σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να μετατραπεί το νοσοκομείο σε συστεγαζόμενα ιδιωτικά ιατρεία. Αποστολή ενός δημόσιου νοσοκομείου είναι η παροχή, και το κάνει, υψηλής ποιότητας υπηρεσίες προς όλους», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η διοίκηση του ΠΓΝΕ είναι αμείλικτη σε περιπτώσεις χρηματισμού και εγγυάται την ασφαλή αντιμετώπιση των ασθενών που προβαίνουν σε καταγγελίες.