Χωρίς αποτέλεσμα η συνάντηση των νοσοκομειακών γιατρών με την ηγεσία του υπ. Υγείας

Χωρίς αποτέλεσμα η συνάντηση των νοσοκομειακών γιατρών με την ηγεσία του υπ. Υγείας

Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΕΣΥ με κυριότερα εκείνα της υποστελέχωσης και της υποχρηματοδότησης έθεσαν οι εκπρόσωποι των νοσοκομειακών γιατρών Αττικής στην ηγεσία του υπουργείου Υγειας στη διάρκεια συνάντησής τους.

«Οι επικουρικοί γιατροί που πήραν παράταση μέσω ΕΣΠΑ δεν πληρώνονται ακόμα γιατί δεν έχουν ψηφιστεί οι προϋπολογισμοί των νοσοκομείων! Υπολογίζεται δε οτι στο τέλος του ερχόμενου Σεπτεμβρίου θα απολυθούν περίπου 800 καθώς λήγει η σύμβασή τους», λέει η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), κυρία Ματίνα Παγώνη.

Σύμφωνα με την ίδια, η απάντηση του Υπουργού Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθού ήταν ότι «θα δουν πώς διαμορφώνεται το τοπίο στις αρχές του καλοκαιριού, θα εκτιμήσουν την κατάσταση πώς το σύστημα «στέκεται στα πόδια του» και τότε θα αποφασίσουν».

Σε ό,τι αγορά τις περίφημες προσλήψεις 2.000 μόνιμων γιατρών που έχουν εξαγγελθεί πολλάκις απο την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, η ΕΙΝΑΠ έλαβε μια αόριστη απάντηση ότι «δεν μπορούν να γίνουν άμεσα για όλους αλλά θα γίνει σταδιακή προκήρυξη μέχρι το τέλος του 2017.

«Από μέρους μας ζητήσαμε την τάχιστη προκήρυξη θέσεων των μονίμων γιατρών και τη σύντομη διεκπεραίωσή τους γιατί, όπως επισημάναμε, μέχρι το τέλος του χρόνου τα νοσοκομεία θα βρίσκονται σε πολύ δύσκολη κατάσταση λόγω συνταξιοδοτήσεων και της λήξης της θητείας των επικουρικών γιατρών στις 30/09/17», υπογραμμίζει η κυρία Παγώνη.

Χωρίς απάντηση έφυγαν οι νοσοκομειακοί γιατροί απο την Αριστοτέλους και για το μείζον ζήτημα της λειτουργίας των 150 κλειστών κρεβατιών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) αλλά  και για τη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό των νοσοκομείων.