Χωρίς ασθενοφόρα το νοσοκομείο Ζακύνθου

Χωρίς ασθενοφόρα το νοσοκομείο Ζακύνθου

Λυγίζουν τα νοσοκομεία στις τουριστικές περιοχές της χώρας, εξαιτίας των δραματικών ελλείψεων σε προσωπικό.

Ενδεικτικά αναφέρουμε το Νοσοκομείο της Ζακύνθου, ενός κορυφαίου τουριστικού προορισμού, όπου οι ελλείψεις προσωπικού αγγίζουν το 40%, και τα ασθενοφόρα είναι ακινητοποιημένα λόγω της έλλειψης πληρωμάτων ασθενοφόρων! Στο ίδιο νησί, και συγκεκριμένα στο Κέντρο Υγείας Κατασταρίου, από τις 47 προβλεπόμενες οργανικές θέσεις υπηρετούν μόλις οκτώ εργαζόμενοι, ενώ δεν υπάρχουν παιδίατρος και οδοντίατρος.

Την ίδια στιγμή στο Νοσοκομείο Αργοστολίου της μαγευτικής Κεφαλλονιάς υπολειτουργεί η Παθολογική Κλινική, αφού υπάρχουν μόνο δύο παθολόγοι, ενώ οι ακάλυπτες οργανικές θέσεις αγγίζουν το 50%, γι’ αυτό άλλωστε και οι πέντε κλίνες Εντατικής (ΜΕΘ) είναι κλειστές. Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, το γεγονός ότι οφείλονται στο προσωπικό κανονικές άδειες από το 2013.

Τέλος, στα έξι Κέντρα Υγείας του νομού Μαγνησίας (Αργαλαστή, Ζαγορά, Βελεστίνο, Αλμυρός, Σκιάθος, Σκόπελος) δεν λειτουργούν τα μικροβιολογικά εργαστήρια, δεν υπάρχουν παιδίατροι, οδοντίατροι και άλλες βασικές ιατρικές ειδικότητες. Επίσης, μεγάλες καθυστερήσεις σημειώνονται και στις διακομιδές του ΕΚΑΒ, γι’ αυτό συχνά οι ασθενείς μεταφέρονται σε αγροτικά αυτοκίνητα.