Χωρίς αξονικό τομογράφο το νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς»

Χωρίς αξονικό τομογράφο το νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς»

Χαλασμένος εδώ και ένα μήνα είναι ο αξονικός τομογράφος του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς» της Θεσσαλονίκης. Από τις 30 Ιουλίου το μηχάνημα τέθηκε εκτός λειτουργίας και οι ασθενείς αναγκάζονται να διακομίζονται σε άλλα νοσοκομεία για να υποβληθούν στη αναγκαία εξέταση.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, τίθεται σε κίνδυνο η ζωή των ασθενών κυρίως κατά την εφημερία του νοσοκομείου. Όταν υπάρχουν σοβαρά περιστατικά, για παράδειγμα με πολυτραυματίες, ρήξεις ανευρυσμάτων και πνευμονικές εμβολές, όπου το χρονικό περιθώριο για την επιβίωση των ασθενών είναι πολύ μικρό, η αξονική τομογραφία είναι η μόνη άμεση και σύντομη διαγνωστική μέθοδος. Μάλιστα, όπως λένε οι γιατροί του νοσοκομείου, η διακομιδή ασθενών που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ σε άλλο νοσοκομείο και η μεταφορά τους ξανά στο «Γ. Γεννηματάς» μπορεί να αποδειχθεί άκρως επικίνδυνη.

Από την πλευρά της η διοικήτρια του νοσοκομείου Μελπομένη Τσούγκα δηλώνει ότι έγινε συνεννόηση με την υπεύθυνη εταιρεία στο νόμιμο πλαίσιο και ανέλαβε την αντικατάσταση της καμένης λυχνίας του αξονικού. Συνεπώς το μηχάνημα θα λειτουργήσει και πάλι στις 9 Σεπτεμβρίου!

Μέχρι τότε οι ασθενείς που προσέρχονται στις εφημερίες και χρειάζονται αξονική θα διακομίζονται στο ΑΧΕΠΑ και στο εκτάστοτε εφημερεύον νοσοκομείο!

Συντάκτης: Δήμητρα Χατζηπαναγιώτου