Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα λειτουργούν τα νοσοκομεία στη Θεσσαλονίκη

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα λειτουργούν τα νοσοκομεία στη Θεσσαλονίκη

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα λειτουργούν τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, όπως ανέφερε η διοικήτρια του ΕΚΕΠΥ Βόρειας Ελλάδας, Τζίνα Λεπτοκαρίδου.

Στα εφημερεύοντα νοσοκομεία της πόλης -σύμφωνα με τις αναφορές των διοικητών- χθες προσήλθαν μόνο τα πραγματικά επείγοντα περιστατικά, ενώ το ίδιο συμβαίνει και σήμερα. Περισσότερες από 1.000 κλήσεις δέχτηκε το περασμένο 24ωρο το ΕΚΑΒ, σημείωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εκπρόσωπος των εργαζομένων του ΕΚΑΒ Γιώργος Μαρίνης.

Κατά τη χτεσινή εφημερία στο «Γεννηματάς» προσήλθαν συνολικά 331 άτομα και έγιναν 60 εισαγωγές. Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η διοικήτρια του νοσοκομείου, Μελπομένη Τσούγκα, οι περισσότερες εισαγωγές ήταν ορθοπαιδικά περιστατικά. Σημείωσε: «Στη χθεσινή εφημερία εξετάστηκαν 107 ορθοπαιδικά περιστατικά, τα περισσότερα ηλικίες άνω των 70 ετών και έγιναν 22 εισαγωγές. Επίσης, εξετάστηκαν 82 παθολογικά περιστατικά και έγιναν 18 εισαγωγές, ενώ στη χειρουργική εξετάστηκαν 49 και έγιναν 9 εισαγωγές. Επιβαρυνθήκαμε με κάποια χειρουργικά περιστατικά που δεν μπορούσαν να εξυπηρετηθούν από το ΑΧΕΠΑ, αλλά ευτυχώς δεν υπήρχαν τροχαία, ώστε να υπάρχουν σοβαρά τραυματισμένοι. Η αναμονή στην ορθοπεδική ήταν 2-3 ώρες και ενισχύσαμε όλες τις βάρδιες. Επιπλέον, στην παθολογική, είχαμε αυξημένη προσέλευση, αλλά ήταν μόνο τα πραγματικά επείγοντα περιστατικά. Τα ραντεβού στα εξωτερικά ιατρεία γίνονται κανονικά, δεν ακυρώνεται κανένα».

Στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ χθες η διοίκηση αναγκάστηκε να προμηθευτεί 10 θερμαντικά σώματα αξίας 1.800 ευρώ για να είναι σε πλήρη λειτουργία μετά το μεσημέρι τα δύο από τα τέσσερα χειρουργεία του. Ο διοικητής του νοσοκομείου, Τάσος Σπανός, είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Στη χθεσινή εφημερία η κίνηση ήταν κοντά στον μέσο όρο της κίνησης που έχουμε τον χειμώνα λόγω των ιώσεων. Αυξημένη ήταν η κίνηση στα παθολογικά. Η αναμονή ήταν 1,5-2 ώρες. Τα χειρουργεία το πρωί ξεκίνησαν με πρόβλημα, λόγω του ψύχους, αλλά είχαμε βοήθεια από το συνεφημερεύον «Γεννηματά», όπου σε συνεννόηση με το ΕΚΑΒ διακομίζονταν τα περιστατικά που δεν μπορούσαμε να εξυπηρετήσουμε. Από το μεσημέρι και μετά λύθηκε το πρόβλημα και θέσαμε σε πλήρη λειτουργία τις δυο από τις τέσσερις αίθουσες χειρουργείων, αγοράζοντας θερμαντικά σώματα. Το πρόβλημα ήταν ότι τα κλιματιστικά, τα οποία είναι ειδικά για χειρουργεία, δεν μπορούσαν να λειτουργήσουν σε πλήρη απόδοση».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ