Χωρίς παθολογική και καρδιολογική κλινική το Νοσοκομείο της Άμφισσας

Χωρίς παθολογική και καρδιολογική κλινική το Νοσοκομείο της Άμφισσας

Η κατάρρευση των Δημοσίων Νοσοκομείων είναι εμφανής εξαιτίας της υποχρηματοδότησης και της υποστελέχωσης. Το Νοσοκομείο της Άμφισσας εξυπηρετεί 35.000 μόνιμο πληθυσμό, δύο σωφρονιστικά καταστήματα, Μαλανδρίνου και Άμφισσας και χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο. Όπως καταγγέλλει όμως η ΠΟΕΔΗΝ, έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη του αντιμετωπίζοντας σημαντικές ελλείψεις γιατρών βασικών ειδικοτήτων.

Η Παθολογική κλινική 25 κλινών έχει κλείσει λόγω έλλειψης Παθολόγων και τα περιστατικά διακομίζονται σε άλλα Νοσοκομεία. Υπηρετεί μόνο ένας Διευθυντής Συντονιστής Παθολόγος και κανένας άλλος.

Η Καρδιολογική κλινική καταργήθηκε και όλα τα καρδιολογικά περιστατικά διακομίζονται με κίνδυνο της ζωής τους. Υπηρετεί μία μόνιμη και ένας επικουρικός καρδιολόγος, ενώ το Νοσοκομείο εφημερεύει καθημερινά και είναι αδύνατον να καλύψουν τις εφημερίες.

Η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού υπολειτουργεί. Υπάρχει μόνο ένας Διευθυντής Νεφρολόγος, με μετακίνηση από το Νοσοκομείο της Λαμίας, ο οποίος λειτουργεί την Μονάδα Μ.Τ.Ν. μόνο Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή, τις υπόλοιπές ημέρες η Μονάδα είναι κλειστή.

Τι λειτουργία Νοσοκομείου είναι αυτή, όταν δεν υπάρχει Παθολογική, Καρδιολογική κλινική και υπολειτουργεί η Μ.Τ.Ν.; Το Νοσοκομείο πια λειτουργεί ως κέντρο διακομιδών των ασθενών με κίνδυνο της ζωής τους για τα έκτακτα περιστατικά.

Συντάκτης: Δήμητρα Χατζηπαναγιώτου