Δείτε τα καλλυντικά που ανακαλεί από την αγορά ο ΕΟΦ

Δείτε τα καλλυντικά που ανακαλεί από την αγορά ο ΕΟΦ

Σε απαγόρευση διάθεσης και διακίνησης συνολικά εβδομήντα τεσσάρων (74) καλλυντικών προϊόντων για λόγους ποιότητας προχωρά ο ΕΟΦ. Πρόκειται για προϊόντα περιποίησης μαλλιών και σώματος, σκιές ματιών, κραγιόν, κρέμες λεύκανσης δοντιών, κρέμες λεύκανσης δέρματος, μάσκα προσώπου, κρέμες σώματος, αντηλιακές κρέμες, κόλλες για φλεβαρίδες και νύχια και αρώματα.

Η παρούσα απόφαση αποτελεί προληπτικό μέτρο για την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας, καθώς σε κάποια προϊόντα εντοπίστηκαν ίνες αμιάντου που ενοχοποιούνται για εμφάνιση καρκίνου, ενώ σε κάποια άλλα προϊόντα βρέθηκαν συστατικά και ουσίες που μπορεί να προκαλέσουν σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις.

Οι εταιρείες που πραγματοποιούν τη διακίνηση των προϊόντων στην Ελληνική Αγορά οφείλουν να επικοινωνήσουν με τους αποδέκτες των προϊόντων για την εφαρμογή της σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Συγχρόνως, πρέπει να ενημερωθεί η αρμόδια υπηρεσία του ΕΟΦ, ενώ τα σχετικά παραστατικά πρέπει να τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών θέτοντας στα υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν.

Δείτε όλα τα προϊόντα εδώ: https://www.eof.gr/c/document_library/get_file?uuid=25fcb602-2868-402f-8a6b-66d38d91620d&groupId=12225