Τι δεν πρέπει να τρώτε μετά το γυμναστήριο

Τι δεν πρέπει να τρώτε μετά το γυμναστήριο

Κόκκινο κρέας, αβγά, πλήρες γιαούρτι, λευκό ψωμί, μπάρες, σοκολάτες και πίτσα είναι οι τροφές που πρέπει να αποφεύγουμε να καταναλώνουμε μετά την άσκησή μας.

Αποφεύγουμε το κόκκινο κρέας και στη θέση του επιλέγουμε κοτόπουλο. Κι αυτό γιατί το κόκκινο κρέας εκτός του ότι είναι δύσκολο στην πέψη, έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ζωικά λίπη, και επιπλέον φράζει τις αρτηρίες. Κατά δεύτερον τα αβγά είναι μια καλή και ιδιαιτέρως υγιεινή επιλογή, πλούσια σε πρωτεΐνες, μόνο όμως στην περίπτωση που δεν ξεπεράσουμε το ένα ημερησίως. Σε αντίθετη περίπτωση αν καταναλώσουμε περισσότερα από ένα θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι ένα ολόκληρο αβγό έχει 6 γραμμάρια λίπους.

Όσο για το γιαούρτι θα πρέπει να προτιμούμε μόνο μέχρι 2% λιπαρά και χωρίς πρόσθετα γλυκαντικά, και σε καμία περίπτωση πλήρες. Θα τονώσουμε έτσι τους μύες αφού η καθαρή πρωτεΐνη που περιέχει το γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά βοηθά στην ενδυνάμωση του μυϊκού ιστού. Επιπλέον δεν περιέχει κορεσμένα λίπη και μεταβολίζεται πιο γρήγορα. Οι φαν του φυστικοβούτυρου θα πρέπει να γνωρίζουν πως μια κουταλιά καλύπτει επαρκώς και με το παραπάνω την ημερήσια συνιστώμενη ποσότητα. Το λευκό ψωμί καλό είναι να το αντικαταστήσουμε με ολικής. Το δεύτερο δεν περιέχει υψηλή ποσότητα γλουτένης και ζάχαρης που αυτομάτως θα ανεβάσουν τα επίπεδα σακχάρου.

Όσο για τα λαχανικά αν και είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και δεν πρέπει να λείπουν από τη διατροφή μας σε ημερήσια βάση το σίγουρο είναι ότι δεν πρέπει  να τα καταναλώνουμε πριν ή μετά την άσκηση. Κι αυτό γιατί οι φυτικές ίνες είναι δύσκολες στην πέψη. Μια μπάρα σοκολάτας καλό είναι να καταναλώνουμε προ της άσκησης και όχι μετά. Θα πάρουμε έτσι ενέργεια και επίσης δεν θα «φορτώσουμε» τον οργανισμό μας με λιπαρά η πέψη των οποίων χρειάζεται χρόνο.

Απαγορευτικό επίσης πριν και μετά τη γυμναστική είναι να καταναλώσουμε ένα κομμάτι πίτσα. Τα κορεσμένα λιπαρά είναι πολλά για αυτό και δεν ενδείκνυται η επιλογή. Όσο για το λάδι καρύδας είναι μια από τις καλές επιλογές πριν ξεκινήσουμε την γυμναστική.