Διακοπές με το κινητό στο χέρι και χωρίς σεξ!

Διακοπές με το κινητό στο χέρι και χωρίς σεξ!

Τις σεξουαλικές προσδοκίες των ατόμων κατά τη διάρκεια των διακοπών τους, καθώς και την επίδραση που έχει η τεχνολογία στις σχέσεις τους το διάστημα αυτό αποκάλυψε μεγάλη έρευνα που διενεργήθηκε από γνωστή εταιρεία προφυλακτικών.

Στην έρευνα έλαβαν μέρος 2.000 ενήλικες, εκ των οποίων το 52% δήλωσε πως προσδοκά να περάσει τις μέρες του με καλύτερο σεξ, αλλά το 60% παραδέχθηκε ότι η πραγματικότητα δυστυχώς δεν ταυτίστηκε με τα θέλω τους.

Τα αποτελέσματα της έρευνας δεν εκπλήσσουν, λένε οι ειδικοί, αν σκεφθούμε ότι το 40% των ανθρώπων είναι λιγότερο πιθανό να προσπαθήσουν να προκαλέσουν τη σεξουαλική επαφή αν ο σύντροφός τους είναι στο κρεβάτι και ασχολείται με το κινητό.

Επίσης, το 41% παραδέχτηκε ότι κατά τη διάρκεια των διακοπών τους προτιμούν να περνούν τις ώρες τους με τα κινητά τους παρά ο ένας με τον άλλον.

Τα ευρήματα, όπως λένε οι ερευνητές, αποδεικνύουν περίτρανα ότι τα ψηφιακά μέσα επηρεάζουν πολύ αρνητικά τις σχέσεις των ανθρώπων.

Πάνω από το 1/4 των ερωτηθέντων παραδέχθηκε ότι η ενασχόληση τους κατά τη διάρκεια των διακοπών με το κινητό έχει επιφέρει καβγάδες με το ή τη σύντροφο τους. Συγκεκριμένα, το 59% δήλωσε ότι, είτε ο σύντροφος τους ή και οι δύο αφιέρωναν πολύ χρόνο στις οθόνες, ενώ πάνω από το ήμισυ των ερωτηθέντων δήλωσε πως το αποτέλεσμα αυτής της συνήθειας είναι να «υποφέρει» η σχέση τους.

Επιπλέον, 72 από τους ερωτηθέντες παραδέχτηκαν ότι χρησιμοποιούσαν τα τηλέφωνα τους ακόμα και κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής!

Σχεδόν το 1/5 των συμμετεχόντων στην έρευνα ανέφεραν ότι το κινητό και το tablet υπονομεύουν τη σεξουαλική ζωή τους στις διακοπές. Το ποσοστό αυτό αυξάνεται στο 1/3 για τις ηλικίες κάτω από τα 35, στις οποίες περιλαμβάνονται τα άτομα τα οποία το πιο πιθανό είναι πως έχουν μεγαλώσει με την τεχνολογία.

Το 15% παραδέχεται ότι κάνει λιγότερο σεξ από ό,τι στο παρελθόν λόγω της ενασχόλησης με την τεχνολογία, ποσοστό που εκτοξεύεται στο 1/4 στα άτομα ηλικίας κάτω των 35 ετών.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος τους βρίσκονται τα social media, με το 65% των συμμετεχόντων να απαντά ότι «ποστάρει» τρεις φορές την ημέρα και το 42% να παραδέχεται ότι «μοιράζεται» σημαντικές στιγμές από τις καλοκαιρινές του διακοπές κάνοντας αναρτήσεις στα social media παρά με τον σύντροφο του.

Όσο για τις «χαλαρές στιγμές» δίπλα στην πισίνα ή σε κάποια παραλία, είναι σπάνιες αφού το μεγαλύτερο ποσοστό των ερωτηθέντων απάντησε ότι κι εκεί χρησιμοποιούν το τηλέφωνο ή το tablet τους. Μάλιστα σε αυτή την περίπτωση οι γυναίκες έχουν την πρωτοκαθεδρία, ξεπερνώντας τους άνδρες κατά 27%.

Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι ένα 57% των συμμετεχόντων άφησαν ένα «ανοικτό παράθυρο» λέγοντας, ότι θα είχαν μεγαλύτερη διάθεση για σεξ αν ήξεραν ότι ο παρτενέρ τους έχει κλειστό το κινητό του.