Διακοπές με το μωρό: Τι πρέπει να προσέξετε;

Διακοπές με το μωρό: Τι πρέπει να προσέξετε;

Οι πρώτες διακοπές με το μωρό προκαλούν ανασφάλεια για τους νέους γονείς.

* Πριν ξεκινήσετε για τις διακοπές δείτε τι πρέπει να προσέξετε!

* Διαλέξτε πολύ προσεκτικά τον προορισμό σας. Βρέφη ηλικίας κάτω του ενός έτους (ιδίως κάτω των 6 μηνών), καλό είναι να μην συμμετέχουν σε πολυήμερα και μακρινά ταξίδια. Αυτό ισχύει κυρίως όταν συμπεριλαμβάνουν πολύωρα ταξίδια με πλοία και αεροπλάνα.

Πρέπει επίσης να αποφεύγετε τις δυσπρόσιτες περιοχές (π.χ. νησιά της άγονης γραμμής) καθώς είναι σημαντικό στον προορισμό σας να υπάρχει γιατρός και φαρμακείο. Καλό είναι επίσης να βρείτε εκ των προτέρων τα τηλέφωνά τους.

* Διαλέξτε προσεκτικά το τουριστικό κατάλυμα. Οι διακοπές πρέπει να μας χαλαρώνουν και όχι να μας αγχώνουν ή να μας κουράζουν. Το κατάλυμα που θα διαλέξετε πρέπει να παρέχει ό,τι χρειάζεστε για την καθημερινή φροντίδα και υγιεινή του μωρού. Πρέπει επίσης να διαθέτει υποδομές για την παρασκευή του φαγητού του μωρού.

Τα απαραίτητα

Μην αμελήσετε να πάρετε μαζί σας ένα «βαλιτσάκι πρώτων βοηθειών». Το βαλιτσάκι θα περιέχει τα απαραίτητα φάρμακα για το μωρό, καθώς και ορισμένα προϊόντα για συνηθισμένα απρόοπτα, όπως οι ωτίτιδες και οι γαστρεντερίτιδες. Συμβουλευθείτε τον παιδίατρό σας για το τι ακριβώς πρέπει να περιέχει.

– Αντιηλιακό κατάλληλο για μωρά, ένα πλατύγυρο καπέλο, πολλά φανελάκια και πάνες.

– Το καροτσάκι του. Αν και θα καταλάβει τον μεγαλύτερο χώρο του πορτ μπαγκάζ, είναι πολύ χρήσιμο να το έχετε μαζί σας. Εκτός από τις καθημερινές του μετακινήσεις, μπορεί να αξιοποιηθεί ως ένα πρόχειρο κρεβατάκι για τη μεσημεριανή του σιέστα, αλλά και ως καρεκλάκι για να του δώσετε το φαγητό του.

– Το παρκοκρέβατο. Για να κοιμάστε ήσυχοι ξέροντας ότι το μωρό σας είναι ασφαλές και άνετο. Μην ξεχάσετε την κουνουπιέρα!

– Μάρσιπος. Ένας απογευματινός περίπατος δίπλα στη θάλασσα, με το μωρό σας κυριολεκτικά κολλημένο πάνω σας. Σκέφτεστε τίποτα καλύτερο που θα θέλατε να σας μείνει ως ανάμνηση από τις πρώτες σας διακοπές μαζί του;