Διαμαρτυρία των εργολαβικών εργαζομένων στα νοσοκομεία

Διαμαρτυρία των εργολαβικών εργαζομένων στα νοσοκομεία

Η ΠΟΕΔΗΝ στηρίζει τον αγώνα των Σωματείων και των εργολαβικών εργαζομένων των Νοσοκομείων που δίνουν μάχη επιβίωσης και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι τους πετάει στα σκουπίδια και επιδιώκει να συγκροτήσει τη νέα γενιά συμβασιούχων του Δημοσίου, για ψηφοθηρικούς λόγους.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, κατ’ εφαρμογή των Νόμων 4430/2016 άρθρο 63 και 4461/2017 άρθρο 107 ξεκίνησε η διαδικασία για πρόσληψη εργαζομένων με συμβάσεις εργασίας στις υποστηρικτικές υπηρεσίες. Όμως με την μοριοδότηση που προβλέπουν οι εν λόγω Νόμοι οι μισοί εργολαβικοί εργαζόμενοι θα βρεθούν εκτός των πινάκων επιτυχόντων. Έτσι, θα χάσουν τη δουλειά τους πάνω από 4.000 καθαρίστριες, τραπεζοκόμες και φύλακες.

Ήδη στο νοσοκομείο ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ έγινε η επιλογή για πρόσληψη καθαριστριών με συμβάσεις εργασίας και οι μισές εργολαβικές καθαρίστριες απολύονται.

Γι’ αυτό το λόγο η ΠΟΕΔΗΝ καλεί τους εργολαβικούς εργαζόμενους και όσους έχουν συνάψει συμβάσεις εργασίας ή έργου να συμμετάσχουν στην ολονύκτια διαμαρτυρία της ΠΟΕΔΗΝ στις 15-16 Ιουνίου 2017, έξω από το υπουργείο Οικονομικών.